Fatih’te kuryeyi ezen Somali liderinin oğluna yurt dışı çıkış yasağı

Yayın tarihi: 7 Aralık 2023 Perşembe 11:41 am - Güncelleme: 7 Aralık 2023 Perşembe 12:36 pm

Fatih’te kuryeyi ezerek ölümüne yol açan Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu hakkında yurt dışı çıkış yasağı kararı verildi. Adalet Bakanı Tunç’tan da konuyla ilgili açıklama geldi.

İstanbul’un Fatih ilçesine bağlı Kennedy Caddesi, Avrasya Tüneli çıkışı Zeytinburnu istikametinde 30 Kasım Perşembe günü öğlen saatlerinde meydana gelen kazada motosiklet sürücüsü Yunus Emre Göçer (38)’in kullandığı motosiklete, Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud’un kullandığı otomobil çarptı. Çarpmanın etkisi ile yola savrulan Göçer ağır yaralandı. Kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

TEPKİLERİN ARDINDAN YURT DIŞI ÇIKIŞ YASAĞI KARARI

Kuryenin ölümüne yol açan Mohamud’un polis merkezindeki ifadesinin ardından kaza sonrası serbest bırakıldı. Tepkilerin ardından Mohamud hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Göçer’in ölümünden sonra bilirkişilerinin ilk tespitinde kusurlu olmadığı belirtilen Mohamud hakkında yeni bir değerlendirme için dosyanın yeniden bilirkişiye gönderilmesine karar verdi. Mohamud hakkında yurt dışına çıkış yasağı konuldu. Bilirkişinin yapacağı yeni değerlendirme sonucunda tutuksuz olan Mohamud hakkında yeni bir karar alınabilir.

Hiç fren bile yapmadan kuryeye arkadan çarpıp öldüren Somali liderinin oğlu serbest

ADALET BAKANI TUNÇ: ŞİDDETLE ARKADAN VURMA SÖZ KONUSU…

Kazaya ilişkin Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan açıklamalarda bulundu. Henüz bir dava açılmadığını, konunun soruşturma aşamasında olduğunu söyleyen Bakan Tunç, kazanın görüntülerinde şiddetle arkadan vurma söz konusu olduğunu söyledi.

Bakan Tunç şu ifadeleri kullandı: “Tabii bir trafik kazası henüz soruşturma aşamasında. Son çıkan görüntülere baktığımız zaman özellikle vatandaşımız motosikletle giderken şiddetle arkadan vurma söz konusu. Görüntülerde o gözüküyor. Bu anlamda tabii vatandaşımızın da vefat etmesi nedeniyle suç vasfının değişmesi söz konusu. Bu anlamda cumhuriyet başsavcılığımız bunu mutlaka değerlendirecektir. Çünkü bir vefat var. Trafik kazası görüntülere baktığımız zaman da orada bunu değerlendirecek olan cumhuriyet savcılığıdır. Bu noktada gerekli adli işlemler yapılacaktır. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Vatandaşımıza da Allah’tan rahmet diliyorum, yakınlarına da başsağlığı diliyorum. Eğer ortada bir kusur varsa, bir suç varsa bunun mutlaka takipçisi olunacaktır. Sıfatı ne olursa olsun hiç önemli değildir. Yani Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu da olabilir sıradan bir vatandaş da olabilir. Kim suç işlemişse kanun karşısında eşittir. Dolaysıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız da konuyu takip etmektedir.”

ANNE: BENİM OĞLUM CİNAYETE KURBAN GİTTİ

Bu arada cenazede konuşan kurye Yunus Emre Göçerin babası Metin Göçer de “Profesyonel bir motosiklet kullanıcısıydı. Benim oğlum kazaya değil de cinayete kurban gitti. Ben adalet istiyorum. Benim çocuğuma çarpan sürücü kim olursa olsun gerekli cezayı çekmesini istiyorum. Bu olayın örtbas edilmesini istemiyorum. Cumhurbaşkanı da, başbakanda, bakanda olsa gerekli cezayı çekmesini istiyorum. 2 çocuğu ortada kaldı. Bir insanlık dramıdır bu. Benim başıma geldi, düşmanımın başına gelmesin” dedi.

Kaynak: TELE1