Fatih’te Cibuti ve Senegalli’nin parasını çalan Etiopyalı yakalandı

Yayın tarihi: 16 Kasım 2022 Çarşamba 11:24 am - Güncelleme: 16 Kasım 2022 Çarşamba 11:24 am

İstanbul’un Fatih ilçesinde Cibuti ve Senegal uyruklu iki kişinin parasını çalan Etipoya uyruklu şüpheli yakalandı. Kimliği tespit edilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Fatih, Aksaray’da Cibuti uyruklu N.I.A., polise başvurarak yolda yürürken bir kişi tarafından içinde 12 bin dolar bulunan çantasının çalındığını söyleyerek şikayetçi oldu. Mağdur N.I.A. poliste verdiği ifadesinde “Üzerime bir yerden pislik geldi. Temizlemeye çalışırken biri yanıma yaklaşıp yardım etmek istediğini söyledi. Çantamı o çaldı” dedi.

Aynı bölgeden bir ihbar daha geldi. Bu kez de Senegal uyruklu E.M.D. polise başvurarak aynı yöntemle 2 bin 400 Euro’sunun çalındığını söyledi.

KİMLİĞİ TESPİT EDİLDİ

Hırsızlık Büro Amirliği tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada polis şüphelinin güvenlik kameraları tarafından görüntülendiğini, iki olayı da gerçekleştiren kişinin aynı kişi olduğunu belirledi. Yapılan çalışmalarda şüphelinin Etiyopya uyruklu Nahom Z.W. olduğu tespit edildi. Şüpheli polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Poliste işlemleri tamamlanan şüpheli çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tarihi caminin kubbesindeki levhaları söken hırsızlar suçüstü yakalandı