Fatih Terim’in Ali Koç hamlesi 500 bin dolara patladı!

Yayın tarihi: 22 Ekim 2019 Salı 3:52 pm - Güncelleme: 22 Ekim 2019 Salı 3:52 pm

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç arasındaki gerilim Galatasaray’a sonunda 500 bin dolara patladı.

Fatih Terim’in, Koç grubunun işletmesindeki “Divan Restoranı”nın Türk Telekom Stadı’ndan çıkarılmasını istediği ve 2. Başkan Yusuf Günay’a Kayseri dönüşü “Eğer tazminat için paranız yoksa ben öderim” dediği iddia edilmişti.

Ali Koç ile Fatih Terim arasındaki gerilim, Koçlara ait Divan Restaurant’la sözleşmenin feshi için düğmeye basılmasına neden oldu. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un, Club Brugge maçı öncesi Fatih Terim için kullandığı “Sicili bozuk” ifadesi ipleri koparan nokta oldu. Terim, Türk Telekom Stadyumu’nda ailesi, çocukları ve yakınları için kendisine ait olan locada uzun süredir Ali Koç’un sahibi olduğu Divan Restaurant’tan hizmet almazken, başka loca sahipleri de bu tavra destek oldu.

Yapılan görüşmeler sonunda ise sözleşme feshedildi ve yeni şirketle anlaşma sağlandı. Fotomaç’ın haberine göre Terim-Koç krizinde Galatasaray, Divan restoranıyla olan anlaşmayı iptal etti.

Sarı-kırmızılı yönetim Türk Telekom’da hizmet veren Divan Restoranı’nın sözleşmesini fesh ederek yerine Do&Co İkram Hizmetleri ile anlaşma sağladı.

Sarı-kırmızılılar Divan’la yapılan anlaşmayı bozduğu için 500 bin dolar tazminat ödeyecek. Terim tazminatı gerekirse kendinin ödeyeceğini daha önce açıklamıştı.

Haberde Divan için Koç’a ödenecek tazminatı Terim’in ödeyip ödemeyeceği konusunda bir bilgiye ise yer verilmiyor.