Fatih Terim, Tottenham’ın yıldız ismini istedi! İmza için geliyor…

Yayın tarihi: 6 Ocak 2020 Pazartesi 11:31 am - Güncelleme: 6 Ocak 2020 Pazartesi 11:31 am

Sezonun ilk yarısını galibiyetle kapatan sarı kırmızılı ekipte gözler ara transfer dönemine çevrildi. İkinci sezona hızlı bir giriş yapmayı hedefleyen sarı Galatasaray’da transferler art arda geliyor. Monaco’dan Henry Onyekuru ve Leipzig’ten Marcelo Saracchi’yi kiralık olarak kadrosuna katan sarı-kırmızılılar, bir transferde daha sona geldi. Yıldız oyuncu için bizzat Fatih Terim devreye girerken tecrübeli hocanın, Mourinho ile yaptığı telefon görüşmesinden olumlu yanıt aldığı bildirildi.

Fotomaç gazetesinin haberine göre, disiplinsiz davranışları nedeniyle ikinci yarıda takımda düşünülmeyen Steven Nzonzi’nin yerine kadroya katılacak olan Kenyalı ön libero için Galatasaray İdari Menajeri Şükrü Hanedar tarafından, Tottenham’a resmi teklif yapılmıştı.

Fenerbahçe’nin eski yıldızı Galatasaray’a geliyor!

BU HAFTA İMZALAR ATILACAK

Hanedar, Wanyama’yı 1.5 yıllığına kiralamak istediklerini bildirirken Fatih Terim de devreye girdi. Tecrübeli hoca, yakın arkadaşı Jose Mourinho’yu arayarak 28 yaşındaki futbolcunun transferi için destek istedi. Wanyama’yı ikinci yarıda kadroda düşünmeyen Portekizli çalıştırıcının, “Oyuncuyu ikna etmeniz halinde benim için sorun yok. Galatasaray’dan oynamasından memnuniyet duyarım” dediği ifade edildi. Bu durum sarı- kırmızılıları memnun ederken, Victor Wanyama ile cumaya kadar imzaların atılması bekleniyor.

KENYA’NIN GURURU

Victor Wanyama, milli formayı ilk olarak 2007 yılında Kenya Milli Takımı’nda giydi. Kariyeri boyunca milli formayı 31 kez giyen tecrübeli futbolcu, bu süre içerisinde 1 gol atabildi. 2014 Dünya Kupası’nda takımı ile 7 maçta sahne aldı.

30 MİLYON EURO ÖDEDİLER

Mücadeleci ve hırslı yapısıyla bilinen Wanyama için Celtic, 1.1, Southampton 14.5 ve i ise 14.4 milyon Euro bonservis bedeli ödedi. 25 Haziran 1991’de doğan orta saha ve önlibero mevkisinde oynayan Victor Wanyama, Kenya’nın Nairobi kentinde doğdu. Futbol hayatına bu şehrin Nairobi City Stars’da başlayan Wanyama, 2006’da AFC Leopards’a transfer oldu. Orada da 1 yıl top koşturan Wanyama, Helsingborg U21 takımına transfer oldu.

Burada da 1 sezon oynayan Wanyama, Germinal Beersch’e gönderildi. Bu takımda da 3 sezon geçiren Wanyama, 1,1 milyon euroya Celtic Glasgow’un yolunu tuttu. Bu takımda da başarılı 2 sezon geçiren Wanyama, Southampton’a 14,50 euroya transfer olarak rekor kırdı. Burada da 3 sezon oynayan Wanyama, 2016’da İngiliz devi Tottenham’a 14,40 milyon euroya transfer oldu.