Fatih Terim, resmen Yunan takımının başında! Basketboldan sonra futbolun başına da Türk hoca

Yayın tarihi: 26 Aralık 2023 Salı 2:29 pm - Güncelleme: 27 Aralık 2023 Çarşamba 8:27 am

Yunanistan’ın Panathinaikos futbol takımı, Teknik Direktör Fatih Terim ile resmen anlaştığını açıkladı. Basketbol takımının Başantrenörlüğünü Ergin Ataman’ın yaptığı Panathinaikos, böylece ikinci Türk hocayla anlaşmış oldu.

Eski A Milli Takım ve Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim,  Yunanistan’ın önde gelen takımlarından Panathinaikos ile re resmen anlaşmaya vardı. Yunan ekibi anlaşmayı, “Hoşgeldin İmparator Fatih Terim” başlıklı açıklamayla resmi internet sitesinden duyurdu.

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“PAE Panathinaikos, teknik direktör Fatih Terim ile işbirliğinin başladığını duyurdu.
Türk teknik adam 4 Eylül 1953’te Adana’da doğdu. Futbol kariyerine Demirspor’da başladı ve Galatasaray’da devam etti, aynı zamanda Türk milli takımında da forma giydi.

Teknik direktör olarak harika bir yolculuk geçirdi, Türkiye’nin açık ara en iyi ikinci teknik direktörü oldu, Galatasaray’la sekiz şampiyonluk ve bir UEFA Kupası kazandı. Ayrıca Türk Milli Takımı’nı Euro’da yarı finale taşıdı.

Teknik direktör olarak ilk takımı 1987’de Ankaragücü oldu ve onu Göztepe izledi. 1990 yılında Türkiye K21 milli takımının başına geçti ve üç yıl sonra Erkek milli takımının ilk teknik direktörü oldu.

Onu 1996’dan 2000’e kadar üst üste dört şampiyonluk kazanan Galatasaray takip etti ve elbette Terim’in en büyük başarısı 2000’de UEFA Kupası’ydı (penaltılarda 4-1 Arsenal)! Bunun hemen ardından Fiorentina’nın işe alınmasıyla ilgili çalışmalarının mutlak olarak tanınması geldi. 2001 Şubat ayı sonuna kadar Serie A takımında kaldı. 2001 yazında İtalya’nın önemli ekiplerinden Milan, Terim’le sözleşme imzaladı.

2002 yılında Galatasaray’a döndü ve birçok mali ve idari sıkıntıya rağmen 2004 yılına kadar burada kaldı. 2005’te Türk Milli Takımı’na döndü ve Euro 2008’de yarı finale yükseldi. 2009’da istifa etti, bir buçuk yıl takımdan uzak kaldı ve 2011’de Galatasaray onu başarıya giden yolu bulmaya çağırdı. Nitekim Terim, Chim Bom’u iki şampiyonlukla yeniden şampiyonluğa taşıdı. Eylül 2013’te Galatasaray’dan ayrılarak üçüncü dönemi için Türk milli takımına geri döndü. Dört yıl kaldı ve sonunda tanıdık rotayı izleyerek üssü Galatasaray’a geri döndü. Aralık 2017’de dördüncü kez görevi devraldı, iki şampiyonluğu daha kutladı ve koşusunu Ocak 2022’de burada tamamladı.

Fatih Terim’i Panathinaikos ailesine davet ediyoruz!”

TERİM’DEN İLK AÇIKLAMA

Fatih Terim transfer haberinin yayılması sonrası Ertuğrul Özkök’e açıklama yaptı. Terim iddialara ilişkin sorulan soruya, “Evet doğrudur. Dün geldiler anlaştık. Yarın sabah Atina’ya gidiyorum. Öğleden sonra da idmana çıkıyorum.” yanıtını verdi.

İKİNCİ TÜRK HOCA

Panathinaikos’un basketbol takımının Başantrenörlüğünü de başka bir Türk Hoca Ergin Ataman yapıyor. Böylece Fatih Terim, Panathinaikos’un ikinci Türk hocası oldu.

Savcılık Fatih Terim’in banka hesap dökümünü istedi

Kaynak: TELE1