Fatih Terim ile Galatasaray’ın yolları ayrıldı

Yayın tarihi: 10 Ocak 2022 Pazartesi 2:05 pm - Güncelleme: 10 Ocak 2022 Pazartesi 3:40 pm

Ünlü teknik adam Fatih Terim Galatasaray’la yollarını ayırdı. Sarı kırmızı kulüpten açıklama geldi.

Fatih Terim ile Galatasaray’ın yolları ayrıldı. Bugün NEF Stadyumu’nda Burak Elmas başkanlığında yapılan yönetim kurulu toplantısına Fatih Terim de katılmıştı. Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Galatasaray, üst üste gelen kötü sonuçların ardından teknik direktör Fatih Terim ile yolları ayırma kararı aldı.

GALATASARAY’DAN AÇIKLAMA

Sarı-kırmızılı kulüpten Başkan Burak Elmas imzalı açıklama geldi. Açıklamada, “Seçim döneminin hemen ardından, henüz mazbatamızı almadan yaptığım çağrıyla, sözleşmesinin içeriğini dahi sorgulamadan Galatasaraylılık duruşuyla göreve koşan; kulübümüzün geleceği için yönetim olarak inandığımız futbol stratejisinin başarısı adına taşın altına bizimle birlikte elini koyan 7446 sicil numaralı divan kurulu üyemiz sevgili Fatih Terim hocamızla karşılıklı olarak kararlaştırdığımız üzere, kendisi halihazırda yürütmekte olduğu teknik direktörlük görevine bugün itibarıyla devam etmeyecektir” ifadelerini kullandı.

Terim’in tecrübelerinden her zaman faydalanacaklarını aktaran Elmas, açıklamasında şunları kaydetti: “Galatasaray için birlikte yürüdüğümüz bu yolda, ülkemize ve kulübümüze sayısız büyük başarılar yaşatan; bu sezon da Avrupa’da hepimizi gururlandıran bir başarıya imza atan Galatasaraylı Fatih Terim’in fikir ve tecrübelerinden her zaman faydalanmaya devam edeceğiz. Fatih hocamıza geçmişten bugüne yapmış olduğu büyük hizmetleri için başta yönetimimiz olmak üzere temsil etmekte olduğumuz Galatasaray Spor Kulübü ve camiamız adına teşekkür ederiz.”

TERİM NE DEMİŞTİ?

Fatih Terim hakkında çıkan takımdan ayrılacak iddiaları ile ilgili, “Son günlerde hakkımda yapılan haberleri, belli planlar dahilinde oluşturulan dedikodu içerikli paylaşımları büyük bir dikkatle takip ediyorum. Biliyorum ki, Fatih Terim ile Galatasaray isminin yan yana gelmesinden duyulan rahatsızlık yeni değil.

Yorulmadan ve vazgeçmeden, sezon içinde yaşanılan en büyük hayal kırıklığı sonrasında dahi tüm desteğinin bizimle olduğunu paylaşan Başkanımız ve Yönetim Kurulumuzun göstereceği sabır ve inisiyatif dahilinde en üst gayretle çalışmaya devam edeceğimin bilinmesini isterim” ifadelerini kullanmıştı.

Fatih Terim’den ayrılık açıklaması!