AKP’li meclis üyesi Seçil Erzan’ın yasak aşkı iddiası

Yayın tarihi: 30 Kasım 2023 Perşembe 7:43 am - Güncelleme: 30 Kasım 2023 Perşembe 1:45 pm

Türkiye’nin gündeminden düşmeyen ‘Fatih Terim Fonu’ olayında dikkat çeken isimlerden biri de AKP Çorlu Belediye Meclis Üyesi Nuri Köşkdere oldu. Fonun kazanan isimlerinden olan Köşkdere’nin Seçil Erzan’ın yasak aşkı olduğu iddiası ortaya atıldı.

Gazeteci İsmail Saymaz, Seçil Erzan’ın para teslimatında çantacı olarak kullandığı Ali Yörük’ün ifadesinde Erzan ile fonun kazanan isimlerinden olan AKP Çorlu Belediye Meclis Üyesi Nuri Köşkdere’nin yasak aşk yaşadığını söylediğini yazdı.

Saymaz’ın Sözcü’de yayınlanan yazısından ilgili bölüm şöyle:

Denizbank Levent Şube Müdürü Seçil Erzan, cezaevinden suç ortağı Nazlı Can’a gönderdiği el yazması notta “Nuri ev ve Bozcaada, Göktürk’ü çözsün. Nuri bana en iyi avukatı bulsun” diyor.
“Erzan’ın talimat verecek kadar güvendiği kişi, Nuri Köşkdere. Çorlulu bir işadamı. AK Parti Çorlu Belediye Meclis üyesi. Köşkdere Erzan’ı Denizbank’ın Çorlu Şube Müdürlüğü yaptığı günlerden tanıyor. Ortak bir tanıdıkları var:
Ali Yörük.
Erzan’ın para teslimatında çantacı olarak kullandığı, dört yıl içinde 86 kez Bulgaristan’a giriş çıkış yapan ve tutuklu yargılanan Ali Yörük, ifadesinde bir sırrı ifşa ediyor. Yörük, Erzan ile 17 yıl önce kredi kullanmak için gittiği banka şubesinde tanıştıklarını kaydediyor. Erzan, gişe memuruymuş. Yanlarında Nuri Köşkdere de varmış. Hatta Köşkdere ile Yörük’ü Erzan tanıştırmış. Yörük, bu vesileyle Köşkdere’nin otomobil bayisinde satış danışmanı olarak işe girmiş. Satış şefliğine yükselmiş. Yörük, ifadesinde, evli ve yaşça büyük olan Köşkdere ile Erzan’ın yasak aşk yaşadıklarını belirtiyor.
Yörük:
“Köşkdere ile tanıştığımda Erzan’ın sevgilisi olduğunu öğrendim. Erzan, gizli de olsa ara sıra bizim şirkete Köşkdere ile görüşmek için gelip giderdi. Nuri bey tuşlu telefon kullanırdı. Seçil’le görüşmek için benim telefonumu kullandığı olur. Seçil de ara sıra Nuri beye göstermem için telefonuma fotoğraf atardı. Bu fotoğrafları Köşkdere’ye atardım.”

ERZAN KÖŞKDERE’NİN KAR ELDE ETTİĞİNİ SAKLIYOR

Erzan ile Köşkdere’nin gönül ilişkisi zamanla çıkar ortaklığına dönmüş. Alacak-verecek tablosuna göre Erzan, yasak aşkından 500.000 dolar aldı. Bu parayı 1.500.000 dolar olarak geri ödedi. Tabloda, Erzan’ın ağzından “1.000.000 dolar kar ödedim” diye yazıyor. Erzan, ifadesinde, gönül ilişkisinden söz etmediği Köşkdere’yi yatırımcı diye tanıtırken, fazla ödeme yaptığını saklıyor.
“Köşkdere, yatırım yapma amacıyla para aldığım kişilerden. Ne aldıysam onu ödedim. Fazla ödeme yapmadım” diye konuşuyor. Köşkdere, davada şikayetçi ya da şüpheli olarak yer almıyor.”

ERDOĞAN FUTBOLCULARLA GÖRÜŞTÜ İDDİASI

Saymaz yazısında AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mağdur futbolcularla görüştüğü iddiasını da gündeme getirdi. Saymaz şu ifadeleri kullandı:

“Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş’i arayarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın para kaptıran eski futbolcular için “Çocukların sorununu çözün” dediği iddia edilmişti. Soylu, iddiaları yalanlamamıştı. Bu telefonun arka planını öğrendim.
İddiaya göre Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Muslera, nisan ayında Erdoğan’dan randevu istedi. Erdoğan, İstanbul Havalimanı konuk evinde futbolcuları ağırladı. Yanında dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank vardı. Görüşme yaklaşık yarım saat sürdü.
Erdoğan, görüşmede, “Bu olay nedir? Paraları nerede ve kime verdiniz?” diye sordu. Üç futbolcu yaşadıklarını anlattı.
Erdoğan, dinledikten sonra Soylu’ya dönerek “Olaya bir bakın. Hakan Ateş’e söyle, bu işi çözsün. Başka konular da oldu. Lafımızı dinlemediler. Gereken uyarıları yapın. İsterlerse bir gün içinde kapatırlar.” Soylu, görüşme sonrası Ateş’i aradı.
Futbolcularla Beştepe arasındaki trafiğin halen sürdüğü ve Erdoğan’ın meseleyi takip ettiği ifade ediliyor.”

‘Fatih Terim Fonu’nda kim ne kadar kaybetti kim ne kadar kazandı? İşte liste…

 

Kaynak: TELE1