‘Fatih Terim Fonu’ mağdurları konuştu! “Yemin etti, paranızı alacaksınız dedi”

Yayın tarihi: 27 Kasım 2023 Pazartesi 8:20 am - Güncelleme: 27 Kasım 2023 Pazartesi 8:20 am

İstanbul’da banka müdürü Seçil Erzan tarafından dolandırılan mağdurlardan İnci-Bülent Çeviker çifti konuştu. İnci Çeviker, “Yemin etti. ‘Kariyerim var, kendimi riske atar mıyım, paranızı alacaksınız’ diyordu. Her gün başka bir şey uyduruyordu. Bülent’in elinden tutup sakinleştiriyor, ‘Kendinizi boş yere üzüyorsunuz’ diyordu” dedi.

‘Fatih Terim Fonu’ olayında Seçil Erzan tarafından kandırılan İnci ve Bülent Çeviker çifti Sözcü’den İsmail Saymaz’a konuştu.

Erzan’ın 2.2 milyon dolar için el yazısıyla basit bir evrak düzenleyip, kaşe ve imza atarak kendilerine verdiğini anlatan Çeviker çifti, bu kağıtta 25 gün sonra, 10 Mart 2023’te 2.765.700 dolar alacakları yani tam olarak 550 bin dolar faiz farkı alacakları yazdığını aktardı. Çift, Erzan’ın bu elle yazılmış belge için de “Banka istemlerinde matbu hale getirilmedi. Sadece benim bilgisayarımda kayıtlı. Belge olarak vermiyoruz, bilgi amaçlı veriyoruz” dediğini söyledi.

“YEMİN ETTİ”

Kendilerini 31 Mart’a kadar oyaladığını söyleyen İnci Çeviker, “Yemin etti. ‘Kariyerim var, kendimi riske atar mıyım, paranızı alacaksınız’ diyordu. Her gün başka bir şey uyduruyordu. Bülent’in elinden tutup sakinleştiriyor, ‘Kendinizi boş yere üzüyorsunuz’ diyordu” dedi.
Çift, Erzan’ın “Para hesaba düşmedi, “Saklama hesabına takıldı” gibi ifadelerle kendilerini oyaladığını, düzenlediği sahte evrakta kendşilerine 3 Nisan’da 3 milyon dolar ödeneceğinin yazdığını anlattı.

“BANKANIN HABERİ YOKTU”

Bülent Çeviker olayın ortaya çıktığı günü şöyle anlattı:
“Erzan’ı aradım. Telefonu kapalıydı. Şubeyi aradım. ‘İzinli’ dediler. Eşimi savcılığa gönderdim, ben genel müdürlüğe gittim. Bankanın haberi yoktu. ‘Seçil paramızı aldı, ortalıkta yok, yurt dışına kaçacak’ dedim. Şoka girdiler.”

YAZININ TAMAMI İÇİN

Seçil Erzan’ın mal varlığı araştırılıyor! Banka kasasında altın bulundu

Kaynak: TELE1