Fatih Portakal’dan yandaş medyaya Mansur Yavaş tepkisi!

Yayın tarihi: 12 Mart 2019 Salı 4:27 pm - Güncelleme: 12 Mart 2019 Salı 4:27 pm

Fatih Portakal Millet ittifakının Ankara adayı Mansur Yavaş bugün hakkında atılan iftiralara yanıt verdi. Yavaş’ın açıklaması yandaş medyada sansürle karşılaştı, gazeteci Fatih Portakal ise bu duruma sert tepki gösterdi.

Millet ittifakının Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş çok sert ifadelerle hakkında atılan iftiralara yanıt verdi.

Mansur Yavaş’ın açıklamasını yandaş medya göstermedi.

Gazeteci Fatih Portakal, yandaş medyanın Mansur Yavaş sansürüne “Hepsini arşivliyorum, gelecekte kitap yapacağım.” diyerek tepki gösterdi.

Fatih Portakal’ın açıklaması şöyle;

Ülkede medyanın durumu bugün için şöyle: dün #ÖmerÇelik sahte senet iddiası hk. konuşurken bütün haber kanalları canlı keserken, #MansurYavaş bugün konuştuğunda birazcık #haberTürk verdi. #cnn #ntv suspustu. Berbat bir durum. Hepsinin arşivliyorum, gelecekte kitap yapacağım.

Sahte senet konusunda #AKP yarın açıklama yapacak. Öğlen 12. Haber kanalları canlı verecek. Yarın yine çok sesli olacaklar. #ntv #cnn #haberTürk

Fatih Portakal

İddiaları canlı yayınladılar, Mansur Yavaş cevaplarken sustular

Mansur Yavaş’la ilgili ortaya atılan ‘sahte senet’ iddiası hakkında AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in dün yaptığı açıklamayı yaklaşık bir saat boyunca canlı yayınlayan haber kanalları bu iddialara bugün basın toplantı ile cevap veren Mansur Yavaş’a (kısa süreli yer veren Habertürk dışında) hiç bir kanal yer vermeyerek adeta ölü taklidi yaptı

Mansur Yavaş iddiaları cevaplarken sadece TELE1 ve Halk TV canlı yayında verdi

Millet İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş hakkında ‘sahte senetle icra başvurusu yapıp görevini kötüye kullandığı’ gerekçesi ile iddianame hazırlandı. Bu haberin servis edilmesinin ardından Cumhur İttifakının ortağı Ankara Büyükşehir belediyesi için yarışan AKP, bütün yayın organları aracılığı ile Yavaş hakkındaki bu iddiayla ilgili açıklama yapıp çeşitli ifadelerde bulundu.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik bu iddialarla ilgili basın toplantısı düzenledi ve bu toplantı neredeyse 1 saat boyunca son cümlesine kadar bütün haber kanallarında canlı olarak yayınlandı. Buraya kadar her şey normal. Böyle bir iddia ve bu iddia ile ilgili açıklamalar dünyanın neresinde olursa olsun haberdir. Yayınlanması doğaldır. Buna kimsenin itirazı yok.