Fatih Portakal’dan İnce ve Kılıçdaroğlu yorumu: Haysiyetimle oynayanlara gerekli yanıtı üst perdeden verirdim

Yayın tarihi: 25 Kasım 2019 Pazartesi 11:35 am - Güncelleme: 25 Kasım 2019 Pazartesi 11:47 am

Gazeteci Fatih Portakal, “Saray’a giden CHP’li” iddialarına ilişkin, Muharrem İnce‘ye destek vererek, “Sarayda CHP’li yalanında kişisel olarak zarar gören isim siyasette geleceği olan #Muharremİnce. Haklı olarak mağduriyetinin giderilmesi için çabalıyor. CHP yönetiminde isim vermeden suçladıkları da var. Her partilinin vicdani açıdan ona destek vermesi gerekmiyor mu?” dedi.

Muharrem İnce’den yeni açıklama: Senden gelecek rahmet Allah’tan gelsin

Fatih Portakal, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden şu açıklamayı yaptı:

“Sarayda CHP’li yalanında kişisel olarak zarar gören isim siyasette geleceği olan #Muharremİnce. Haklı olarak mağduriyetinin giderilmesi için çabalıyor. CHP yönetiminde isim vermeden suçladıkları da var. Her partilinin vicdani açıdan ona destek vermesi gerekmiyor mu?

Ve Kılıçdaroğlu konuştu! ‘Doğrudur dedim ama bakın neden dedim’

Kendimi bir an için #Muharremİnce’nin yerine koydum. Tepkim farklı olmazdı. Haysiyetimle oynayanlara gerekli yanıtı üst perdeden verirdim. Ama imalarla değil, net konuşurdum. Eminsem isim dahi verirdim. Önemli olan parti veya siyasetteki gelecek değil, onur bir isim bırakmak..

“Komplocuları deşifre etmek varken olası rakibini neredeyse suçluyor”

CHP yönetimine gelince bu haldeyken bile #İnce’nin yanında olmaları gerekirken mesafeliler. Partinin genel başkanı ise #Muharremİnce isminden hoşlanmıyor, hatta çekiniyor. Bu durumda el ele verip komplocuları deşifre etmek varken olası rakibini neredeyse suçluyor.

Bir de komplo tartışması var. Önemli olan bunu deşifre edebilmek. Bu da ancak #Kilicdaroğlu’nun #İnce’nin iddialarını merak edip araştırma talimatı vermesiyle ortaya çıkar. CHP lideri ise böyle yapmayıp işin kolayında. İktidar tarafında önce komployu aramak. Eğer

“Umarım hırsı ve ihtirasına yenik düşmez”

#Kılıçdaroğlu parti içi siyasi rakibinin iddialarını göz ardı edecek olursa o da bu işin içinde izlenimi verecektir. Umarım hırsı ve ihtirasına yenik düşmez. Her şey ortaya çıkarılır. Belediye başkanlarına şeffaf olun diyen biri bunu yapmalı. Burada bir insanin onuru söz konusu”

“Vicdanlarına hesap versinler”

2 gazeteci isim içinse yazacak bir şey yok. Vicdanlarına hesap versinler…