Fatih Portakal’dan Burhan Kuzu’ya: Bir emekli olup kenara çekilseniz…

Yayın tarihi: 2 Eylül 2019 Pazartesi 8:37 am - Güncelleme: 2 Eylül 2019 Pazartesi 8:37 am

Doğalgaz zamlarını hükümetin yapmadığını iddia eden Burhan Kuzu’ya sosyal medya hesabı üzerinden yanıt veren Fatih Portakal, “Bir emekli olup kenara çekilseniz ne güzel olur” dedi.

Doğalgazda, bir ayda yapılan ikinci zamla birlikte toplamda yüzde 30 fiyat artışı yaşanırken, AKP kurucusu, TBMM Anayasa Komisyonu Eski Başkanı, Anayasa Profesörü Burhan Kuzu, “Türkiye,iç ve dış tehditlerin yanı sıra ekonomik tehditlerle de karşı karşıya. Doğalgaz zammını yapan hükümet değil, BOTAŞ’tır. AK Parti olarak, Türkiye’nin en ücra köşesine doğalgaz getirerek, vatandaşımızın hayatını kolaylaştırdık” açıklamasıyla zammın hükümet tarafından yapılmadığını savunmuştu.

Gazeteci Fatih Portakal da Burhan Kuzu’nun paylaşımına tepki göstererek “Bir emekli olup kenara çekilseniz ne güzel olur. Paylaşımlarınızdan kitap bile yaparsınız. Nasıl olur?” yanıtını verdi.

PORTAKAL: YOK SAYIN HOCAM ABARTMAYIN

Portakal’ın sözlerine yanıt veren Kuzu bu kez, ”Fatih, Emekli olurum ama çok ararsınız.Bu ülkenin Hükümet Sistemini değiştiren adam olarak tarihe geçtim çok şükür.Ülkenin benim gibi makul insanlara ihtiyacı var.İnanki sizin gibilere kalırsa durum vahim demektir.Ülkem için bizim sağlığımıza dua edin.Yoksa çok ararsınız!!” ifadelerini kullandı.

Portakal da Kuzu’nun paylaşımına ”Yok sayin hocam abartmayın. Siz, olarak nitelendirdiğiniz bizler de fena insanlar değilizdir. Hatta tanısanız seversiniz de.” şeklinde yanıt verdi.

Burhan Kuzu’nun doğalgaz zamlarından sorumlu tuttuğu Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi’nin (BOTAŞ) bağlı olduğu Varlık Fonu’nun başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bulunuyor.

Fatih Portakal, daha sonra Kuzu tarafından yapılan ‘Emekli olursam beni çok ararsınız’ paylaşımına da cevap verdi.