Fatih Portakal’dan asgari ücret önerisi

Yayın tarihi: 1 Aralık 2021 Çarşamba 11:03 pm - Güncelleme: 1 Aralık 2021 Çarşamba 11:03 pm

Gazeteci Fatih Portakal, asgari ücret tartışmalarıyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden değerlendirmelerde bulundu. Portakal, milyonlarca insanın merakla beklediği yeni asgari ücret tutarı için dolar kuruna göre endekslenmesi gerektiğini söyledi.

Milyonlarca kişinin gözü kulağı asgari ücretin ne kadar olacağını belirleyecek Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda. Komisyon’un ilk toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in ev sahipliğinde, bakanlık binasında düzenlendi. Böylece milyonlarca asgari ücretli çalışanı ilgilendirecek süreç resmi olarak başlamış oldu.

Gazeteci Fatih Portakal’ın asgari ücret için yaptığı çağrı paylaşımı ise sosyal medyada gündem oldu.

“ASGARİ ÜCRET DOLARA ENDEKSLENMELİ”

TL’nin döviz karşısında sürekli değer kaybettiğinin altını çizen Portakal, “Bence net asgari ücret dolara endekslenmeli. En azında işçi kaybını dengeleyebilir. Neden olmasın” dedi.

Twitter hesabından açıklama yapan Fatih Portakal şu ifadeleri kullandı:

“Asgari ücret ne olursa olsun, yılın sonu geldiğinde yine kuşa dönecek. Çünkü TL döviz karşısında devamlı değer kaybediyor. 2022’nin nasıl olacağı da ortada. Falcı olmaya gerek yok. Bence net asgari ücret dolara endekslenmeli. En azında işçi kaybını dengeleyebilir. Neden olmasın.

“İlgili bakan max 3750-4000 TL aralığına bağlamış asgari ücreti. O, CB’nin babayiğitlik kelimesinden bence habersiz. Buna dense dense “güdüklük” denir, yani eksik bırakılmış, hakkı verilmemiş. Göreceğiz ay sonu! Tuhaf soruyu soranın yüzünü merak ediyorum şimdiden…”