Fatih Portakal ‘iddia değil’ dedi: Sesimi duyun diye illa AKP’li mi olmam gerekiyor?

Yayın tarihi: 25 Nisan 2022 Pazartesi 5:29 pm - Güncelleme: 25 Nisan 2022 Pazartesi 5:38 pm

Kişisel verilerin ele geçirildiği iddiasıyla ilgili konuşan gazeteci Fatih Portakal “İddia etmiyorum, gerçek. Bu bir sanal tecavüzdür” dedi.

Gazeteci Fatih Portakal, devletin elinde bulunan vatandaşlara ait kişisel verilerin hacklenme sonucu ele geçirildiğini iddiasına ilişkin konuştu. T24’e konuşan Portakal, medyada iddia olarak yer alan olay için “İddia etmiyorum, gerçek, kişisel verilerimiz çalındı” dedi.

Portakal, “Bu bir sanal tecavüzdür” ifadesini kullandı. İbrahim Haskoloğlu’nun büyük bir skandalın üzerine örtmek için tutuklandığını belirten Portakal, sormasına rağmen çalınan bilgileriyle ilgili hükümetten hiçbir açıklama gelmediğini, muhalefetin de kişisel verilerin güvenliği konusunda kayıtsız kaldığını söyledi.

‘BELKİ HACKERLARLA İŞBİRLİĞİ, PAZARLIK YAPIYOR’

Portakal, kişisel verilerinin çalındığını söyleyerek “Neden devlet benim hakkımı korumuyor, bana yardımcı olmak zorunda, belki hackerlarla işbirliği, pazarlık yapılıyor” ifadelerini kullandı.

Tutuklanan gazeteci İbrahim Haskoloğlu ilgili de “Skandalın ortaya çıkarılması açısından hepimizin İbrahim’e teşekkür etmesi gerekiyor” diyen Portakal, “Bana da biometrik fotoğrafımı gönderdiler. Hatırlıyorum, Nüfus Müdürlüğü’ne vermiştim o fotoğrafı. Sesimin duyurmam için illaki AKP’li mi olmam gerekiyor” dedi.

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanlığı, Twitter adresi üzerinden AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan’ın fotoğraf ve bilgilerinin olduğu kimlik kartlarını paylaştığı gerekçesiyle gazeteci İbrahim Haskoloğlu hakkında şikayette bulunmuştu.

Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Haskoloğlu hakkında, “kişisel bilgileri hukuka aykırı yolla ele geçirmek” suçundan soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma kapsamında Haskoloğlu hakkında bu suçtan gözaltı kararı verilmişti. Bunun üzerine harekete geçen İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, İbrahim Haskoloğlu’nu sabah saatlerinde Üsküdar’daki evinde gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı.

Tutuklama sonrası açıklama yapan Fatih Portakal da ‘Haskoloğlu gözaltına alındı’ paylaşımının ardından saat 12.50’de 0534 nolu cepten kendisinin tüm kimlik bilgilerinin gönderildiği belirtmişti. Bakanlığa seslenen Portakal, “Savcılığa başvuru yapıldı. Cevap istiyorum. Bu bilgilerim nasıl ele geçirildi?” diye sormuştu.

Fatih Portakal Haskoloğlu’nu duyurdu kimlik bilgileri çalındı