Fatih Erbakan’dan skandal Simone de Beauvoir yanlışı

Yayın tarihi: 11 Eylül 2020 Cuma 12:00 am - Güncelleme: 11 Eylül 2020 Cuma 12:06 pm

Fatih Erbakan, televizyonda katıldığı bir programda İstanbul Sözleşmesi’ne ve toplumsal cinsiyet eşitliğine dair yaptığı açıklamalara sosyal medyada tepki yağdı.

Fatik Erbakan, Haber Global’de yayımlanan bir programa katıldı. İstanbul Sözleşmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliğine dair açıklamalar yapan Erbakan’a sosyal medyada tepki yağdı. Konuyla ilgili paylaşım yapan Şengül Hablemitoğlu, “İnsan hakkında zerrece bilgisi olmadığı bir konuda konuşunca, eline tutuşturulanı böyle okur ve rezil olur. Refere ettiği her şey yanlış, Ayrıca Simone de Beauvoir bir kadın. “Kadın doğulmaz, kadın olunur”der. Bunun anlamını da çarpıtabilirsiniz tam sizlik işler…” dedi.

FATİH ERBAKAN’IN AÇIKLAMALARI

Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın oğlu ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, katıldığı bir TV programında İstanbul Sözleşmesi’ne neden karşı olduğunu “açıklarken” Fransız feminist yazar ve düşünür Simone de Beauvoir’ın erkek olduğunu söyledi.

Erbakan, Haber Global’de yayınlanan “Jülide Ateş’le 40” programına konuk oldu.

Fatih Erbakan, “İstanbul Sözleşmesi’ne neden karşısınız?” sorusuna şu cevabı verdi: “İstanbul Sözleşmesi dayanmış olduğu paradigma nedeniyle sıkıntılı bir sözleşmedir. Nedir o paradigma? Toplumsal cinsiyet paradigması. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin en yaygın olduğu ülkeler İskandinav ülkeleri. Avrupa’da kadına en yüksek şiddet oranı Danimarka, Finlandiya ve İsveç’te gerçekleşiyor. Uluslararası Af Örgütü’nün araştırması. Dünyada en çok tecavüz 50 bin tecavüzle Finlandiya’da gerçekleşiyor. Toplumsal cinsiyet eşitliği tecavüzü, şiddeti engellese orada engellerdi. Bir tane Fransız felsefeci Simone de Beauvoir , 1949 senesinde, biseksüel bir adam. Toplumsal Cinsiyet teorisini ortaya atanlardan biri.”