Fatih Erbakan’dan Erdoğan’a ‘Nebi Hatipoğlu’ hatırlatmalı yanıt

Yayın tarihi: 29 Şubat 2024 Perşembe 11:43 am - Güncelleme: 29 Şubat 2024 Perşembe 11:43 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ya bizden ayrılmış olanlar veyahut bize karşı tavır içinde olanları çıkardılar” sözlerine yanıt veren YRP Lideri Fatih Erbakan, Nebi Hatipoğlu’nu hatırlattı. Erbakan, “Bunlar siyasetin içinde olan şeyler” dedi.

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı (ABB) Adayı Suat Kılıç, dün esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Şanlıurfa’nın Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya’nın AKP’den istifa ettikten sonra YRP’den aday olmasına değinen Erbakan, “Bu siyasetin içerisinde olan bir şey.” dedi.

Erbakan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bizim de Yeniden Refah Partisi olarak o bölgede etkili, güçlü, potansiyel sahibi insanların adayımız olmasını istememiz gayet doğal”

NEBİ HATİPOĞLU HATIRLATMASI

Erbakan, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerine yanıt verdi. İYİ Parti’den AKP’ye geçip Eskişehir adayı olan Nebi Hatipoğlu’nu hatırlatan Erbakan, “Bir İYİ Parti milletvekili de biliyorsunuz İYİ Parti’den istifa etti, Cumhur İttifakı’nın, AK Parti’nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu. Bunlar siyasetin içinde olan şeyler. Dolayısıyla biz de en yüksek oyu almak için ve bu oyu alarak da tabii belediyelerde milletimizin derdine derman olup hizmet edebilmek için bir mücadele içerisindeyiz. Bununla ilgili bunları söyleyebilirim” diye konuştu.

YRP sorusuna sinirlendi! Erdoğan’dan muhabire: Kendine gel

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Yeniden Refah Partisi’nin yerel seçim kararı sorusu üzerine Erdoğan, “Yeniden Refah tavrını zaten biliyorsunuz. Birçok yerlerde Cumhur İttifakı’yla hareketi söz konusu değil. Adeta milletvekili seçimlerindeki durumda kopmuş vaziyette. Yerel seçimde şu anda kendileri Yeniden Refah olarak birçok yerden, ya bizden ayrılmış olanlar veyahut bize karşı tavır içinde olanları çıkardılar” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan, açıklamasının ardından bir gazetecinin, “Kürsüde de ‘sirk cambazı’ ifadesini kullandınız” demesi üzerine “Ben onların adını anmadım. Kendine gel” demişti.

Kaynak: TELE1