Fatih Altaylı’nın programında kavga: ‘Milletin gözüne bakarak yalan söyleyen gerizekalılar!’

Yayın tarihi: 22 Haziran 2020 Pazartesi 8:37 am - Güncelleme: 22 Haziran 2020 Pazartesi 8:37 am

Habertürk TV’de Fatih Altaylı’nın sunduğu Teke Tek Bilim programında katılımcılar arasında tartışma yaşandı.

Fatih Altaylı’nın Teke Tek programına konuk olan Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Serdar Savaş ile Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gerek arasında tartışma yaşandı.

Programa konuk olan Dr. Serdar Savaş, önümüzdeki hafta sonu yapılacak YKS sınavının ertlenmesi gerektiğini belirterek “Bakanlığın açıkladığı verilere göre, bu sınavın neticesinde meydana gelecek bulaşmalar neticesinde 600 kişi hayatını kaybedecek. Peki bunun hesabını kim verecek?” diye sordu.

Programın moderatörü Fatih Altaylı ise Dr. Serdar Savaş’ın bu sözleri üzerine “Hocam bu sözleri geçen Salı günü yaptığımız programda söyleyebilirdiniz ama bugün burada biz bilim konuşuyoruz. O yüzden burası onun yeri değil. Bu bir bilim programı ve biz siyasi eleştiri yapmıyoruz, bilim konuşuyoruz” diye uyarıda bulundu.

Ardından Dr. Savaş, YKS sınavının neden ertelenmesi gerektiğini anlattı ve yaşanan vaka artışlarında toplumu suçlayan yaklaşımların yanlış olduğunun altını çizdi. Fatih Altaylı ve İlhan’ın tepkileri sonrası Savaş, programı terk etmek istedi. “Milletin gözüne bakarak yalan söyleyen gerizekalılar” diyerek mikrofonunu çıkaran Savaş, Fatih Altaylı’nın “Serdar Hocam şov yapmayın rica ediyorum” uyarısı üzerine oturarak mikrofonunu tekrar taktı.

Programın moderatörü ve sunucusu Fatih Altaylı ise, YKS sınavı ile ilgili “Başa gelen çekilir. Her zaman bu millet başına geleni çekmiştir. Sizin de başınıza sınav gelmiş olabilir. Çok meraklıysanız girmeyin. Çok korkuyorsanız girmeyin. Hayatınızdan 1 sene kaybetmek hiçbir şey değildir. Dünyanın birçok medeni ülkesinde öğrenciler liseden sonra 1 sene ara vererek sonra üniversiteye gidiyorlar” ifadelerini kullandı.