Fatih Altaylı’nın görüntülerini paylaştığı kazayla ilgili eski Karabük Valisi’nin avukatından açıklama

Yayın tarihi: 29 Ağustos 2023 Salı 3:13 pm - Güncelleme: 29 Ağustos 2023 Salı 3:13 pm

Trafik kazasında Portakal çiftinin ölümüne neden olduğu belirtilen Ali Emre Gürel’in avukatı açıklama yaptı. Avukat, ölen çiftin çocuklarına haciz gönderilmesinden haberlerinin olmadığını söyledi.

Eski Karabük Valisi Fuat Gürel’in oğlu Ali Emre Gürel’in karıştığı trafik kazası bir yıl sonra yeniden gündem oldu. Fuat Gürel ve Ali Emre Gürel’in avukatı Mehmet Emre Ünal, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Trafik kazası herkesin her an başına gelebilecek bir durumdur” dedi.

Kazada vefat eden Behiye Portakal ve Salih Portakal çiftinin çocuklarına Fuat Gürel’in aracının masraflarının haciz yoluyla gönderilmesiyle ilgili konuşan Ünal, “Fuat Gürel’e ait araç kasko sigortalı olduğu için kaza sonucu sigorta şirketi, aracı perte çıkararak, bedelini müvekkilime ödemiştir. Aylar sonra ise sigorta şirketinin kusur nispetinde rahmetlilerin çocuklarından bir miktar bedel talep ettiklerini müvekkilim Fuat Gürel öğrendiğinde rahmetlilerin çocuklarıyla görüşmek istemiş ancak karşılık bulamamıştır. Müvekkilim Fuat Gürel’in kasko şirketi tarafından merhumların ailesine başlatılan icra takibinden haberi, aylar sonra olmuştur. Bu sebeplerle, kamuoyuna, sanki müvekkilim Fuat Gürel tarafından icra takibi başlatılmış veya icra takibi başlatılmasına sebep olmuş görüntüsü vermeye çalışılan iddialar tamamen asılsızdır” ifadelerini kullandı.

Gazilere karakolda ters kelepçe!

‘GÜREL VE AİLESİNİ DE DERİNDEN ÜZMÜŞTÜR’

Avukat Ünal, müvekkili Fuat Gürel’in trafik kazası sonrası aileyi taziye ziyareti için gittiği ve kazadan dolayı ‘büyük üzüntü’ yaşadığını belirterek, “Müvekkilim Fuat Gürel trafik kazası sonrasında vefat eden merhumlar Salih Portakal ve eşi Behiye Portakal’ın cenaze namazlarına katılmış ve yakınlarının evlerine taziye ziyaretinde bulunarak üzüntülerini bildirmiştir. Bilindiği üzere trafik kazası herkesin her an başına gelebilecek bir durumdur. Yaşanan elim ve hiç kimse tarafından istenmeyen trafik kazası sonucunda Karabük’ümüzün kıymetli emekli öğretmeni merhum Salih Portakal ve eşi merhum Behiye Portakal’ın vefat etmesi eski Karabük Valimiz müvekkilim Fuat Gürel ve ailesini de derinden üzmüştür. Müvekkilim Karabük eski Valisi Fuat Gürel, kazanın olduğu andan itibaren tarafsızlığını korumuş, dava bağımsız mahkemeler tarafından yürütülmektedir” savunmasını yaptı.

Bahçeli gündeme getirmişti! İl olma adayı 67 ilçe belirlendi

NE OLMUŞTU?

Karabük’te bir yıl önce yaşanan trafik kazasında Behiye ve Salih Portakal çifti hayatını kaybetmişti. Görgü tanıkları, çok hızlı gittiğini ifade ettikleri Ford marka bir arabanın kendilerini solladığını ve Portakal çiftinin aracına çarptığını söylemiş, ancak kazayla ilgili MOBESE kayıtlarına ulaşılamamıştı. Trafik kazasını tekrar gündeme taşıyan gazeteci Fatih Altaylı, fail Ali Emre Gürel’in dönemin Karabük Valisi Fuat Gürel’in oğlu olduğunu belirterek kazaya dair görüntülerin, son valiler kararnamesi ile Gürel’in merkeze çekilmesinden sonra ortaya çıktığını yazmıştı.

Eğitim Bakanlığı HÜDA PAR’ın emrinde