Fatih Altaylı’dan çarpıcı ‘Libya Tezkeresi’ yorumu: Bu kez Davutoğlu falan da yok ona göre

Yayın tarihi: 3 Ocak 2020 Cuma 10:55 am - Güncelleme: 3 Ocak 2020 Cuma 11:00 am

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen Libya Tezkeresi’ne ilişkin, 1 Mart Tezkeresi’nde yaşananları hatırlattı.

Altaylı, “O gün o tezkereyi kabul edilmesi için TBMM’ye yollayanlar daha sonra kabul edilmemesinden dolayı kendilerini çok övdüler. Bu kez öyle bir durum da yok. Tezkere geldiği gibi geçti. Libya’ya asker yolluyoruz. Ancak küçük bir hatırlatma yapmak isterim. Bu kez ortalıkta sorumlu tutulacak olan Ahmet Davutoğlu falan da yok ona göre…” değerlendirmesinde bulundu.

Altaylı’nın yazsının ilgili bölümü şöyle:

Suriye’de merkez hükümet devirmek isteyenlere destek veriyoruz, merkez hükümetin yanında Rusya var. Libya’da merkez hükümete destek veriyoruz, merkez hükümet devirmek isteyenlerin yanında Rusya var. İlginç bir durum.

Yani askerimizin Libya’daki Rus lejyonerlerle çatışma ihtmal var.

17 yıldır ne zaman “Tezkere” dense benim aklıma hep 1 Mart Tezkeres gelir. Irak’a ABD’nn yapacağı operasyon öncesi TBMM’ye sevk edilen ve 70 bin kadar ABD askerinin Türkiye’de konuşlanmasına ve Irak’a girmesine izin veren tezkere.

Bu tezkere aynı Libya tezkeresi gibi AK Parti hükümeti tarafından TBMM’ye gönderilmiş,

AK Parti’nin oylarıyla TBMM’de 264 AK Partilinin oyu ile çoğunluğu elde etmiş ancak bir kısım AK Partili, CHP ile birlikte tezkereye karşı oy kullandığı için 267 oya ulaşamadığı için kabul edilmemişti.

O gün o tezkereyi kabul edilmesi için TBMM’ye yollayanlar daha sonra kabul edilmemesinden dolayı kendilerini çok övdüler.

Biz de güldük.

Bu kez öyle bir durum da yok.

Tezkere geldiği gibi geçti.

Libya’ya asker yolluyoruz.

Ancak küçük bir hatırlatma yapmak isterim.

Bu kez ortalıkta daha sonra sorumlu tutulacak olan Ahmet Davutoğlu falan yok.

Ona göre…

Yazının tamamı için tıklayın