Fatih Altaylı “Yargı krizi”nde AKP’ye geçmişi hatırlattı: Anayasa Mahkemesi’ne dua edin!

Yayın tarihi: 13 Kasım 2023 Pazartesi 12:13 pm - Güncelleme: 13 Kasım 2023 Pazartesi 12:13 pm

Yargıtay ile AYM arasındaki “yetki krizi”ne değinen Gazeteci Fatih Altaylı, “‘Yargıtay kararı daha önemli’ idi ise AK Parti bundan 15 sene önce kapatılmış ve tüm yöneticileri siyasi yasaklı hale gelmiş olacaktı. O yüzden daha fazla saçmalamayın. Anayasa Mahkemesi’ne dua edin!” dedi.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın bireysel başvurusu üzerine “hak ihlali” kararı veren Anayasa Mahkemesi(AYM) kararını tanımaması ve karara imza atan AYM üyelerine suç duyurusunda bulunulmasına yönelik tepkiler sürüyor.

Gazeteci Fatih Altaylı da bugünkü yazısında iktidar çevrelerinden AYM’nin Yargıtay’dan üstün olmadığı yönündeki iddialara değindi. Fatih Altaylı “Yargıtay’a kalsa Ak Parti yoktu” başlıklı yazısında Yargıtay’ın 2008 yılında AKP hakkında açtığı kapatma davasını hatırlattı.

“15 SENE ÖNCE KAPATILMIŞ OLACAKTI”

Altaylı’nın yazısının ilgili bölümünde şu ifadeler yer aldı:

“Şimdi ‘Yargıtay mı üsttedir, Anayasa Mahkemesi mi üsttedir? Hangisinin kararı hukukidir, hangisinin kararı hukuki değildir?’ tartışması yürütenlere ve sözde hukukçu geçinenlere bu durumu hatırlatıyorum.

Eğer şimdi işinize geldiği gibi ‘Yargıtay kararı daha önemli’ idi ise AK Parti bundan 15 sene önce kapatılmış ve tüm yöneticileri siyasi yasaklı hale gelmiş olacaktı.

Ama öyle olmadığı için, Anayasa Mahkemesi kararı ile AK Parti kapatılmadı ve Recep Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül’ü de kapsayan ‘siyasi yasak talebi’ gerçekleşmedi.

Üstelik de, o Anayasa Mahkemesi henüz daha AK Partili iktidar tarafından şekillendirilmiş bir Anayasa Mahkemesi bile değildi.

O beğenmediğiniz “eski Türkiye”den kalma bir Anayasa Mahkemesi heyeti vardı.

O yüzden daha fazla saçmalamayın.

Anayasa Mahkemesi’ne dua edin!”

AKP yargı krizini derinleştirdi: Adalet Bakanı topu TBMM’ye attı