Fatih Altaylı’dan İdlib yorumu: Sizi bilmem ama ben yemem

Yayın tarihi: 28 Şubat 2020 Cuma 11:16 am - Güncelleme: 28 Şubat 2020 Cuma 11:24 am

HaberTürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, İdlib’de 33 askerin şehit olmasıyla ilgili, “bir yanlışın üzerinden ‘Devletimizin arkasında duralım’ söylemiyle yanlışı ‘millileştirmeye’ kimsenin hakkı olamaz” dedi.

HaberTürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, Suriye’nin İdlib kentindeki hava saldırısında 33 askerin şehit olmasını bugünkü köşesine taşıdı.

Altaylı, “Rejim veya Rusya fark etmiyor. Şimdilik en az 33 canımızı aldılar. Askerlerimizin yerleştiği bir binayı vurdular. Türkiye şehit ve yaralılarını tahliye etmek için helikopterle girmek istedi. Ona bile izin vermediler. Belli miydi böyle olacağı! Vallahi üç aşağı beş yukarı belliydi.” diye belirtti.

İdlib’de hava saldırısı : 33 Şehit

Altaylı’nın yazısının ilgili kısmı şöyle:

“Dostumuz” Putin randevu vermiyordu bir türlü. “En kötü ihtimal ayın 5’inde görüşürüz” denilen Putin “Yağmaz ayın beşinde yağarsa 15’inde diyordu”. Rusya’dan gelen açıklamalar Türkiye’yi suçluyordu. Bir adilik geleceği belliydi.

Rusya bu sinsilikte hareket ederken, burada ise dış politika iç politika malzemesi olarak yürümeye devam ediyordu.

Ve dün gece olan oldu.

Erdoğan ile görüşen Akşener’den açıklama

Umudum olmaya başlamış olmaması.

Şimdi yine bazıları hamasetle konuşacak televizyonlarda. Sizi bilmem ama ben yemem. Elbette devletimizin yanında, arkasında, sağında, solunda duracağız. Bu millet 33 değil 33 bin şehidi bile gerektiğinde onurla, ağlamadan, gözyaşını içine akıtarak omuzlarında taşır. Yeter ki, ülkenin ve milletin bütünlüğü için olsun. Başka ülkemiz yok.

Ama bir yanlışın üzerinden “Devletimizin arkasında duralım” söylemiyle yanlışı “millileştirmeye” kimsenin hakkı olamaz.

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

İdlib’deki 33 şehidin ardından Rusya’dan ilk açıklama: Türk askerleri olmaması gereken bölgede vuruldu