Fatih Altaylı: Moderatörlük Didem’in hakkı ama ben yaparım

Yayın tarihi: 10 Haziran 2019 Pazartesi 11:44 am - Güncelleme: 29 Temmuz 2019 Pazartesi 1:57 pm

Habertürk yazarı Altaylı, CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı İmamoğlu ile AKP’nin adayı Yıldırım’ın karşı karşıya geleceği ortak yayın için moderatörlüğün ilk çağrıyı yapan sunucu Didem Arslan’ın hakkı olduğunu ancak tarafların anlaşması durumunda kendisinin de yapabileceğini söyledi.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, duayen gazeteci Uğur Dündar’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayları CHP’li Ekrem İmamoğlu ile AKP’li Binali Yıldırım’ın katılacağı canlı yayın moderatörlüğünden vazgeçmesinin ardından, “Ben bu işin moderatörlüğünü yapar mıyım? Taraflar anlaşırsa tabii ki yaparım” dedi. Altaylı, tartışmanın nasıl yapılması gerektiğini de anlattı.

Yayının zorluğuna dikkat çeken Altaylı, “Ne yaparsa yapsın kimseye yaranamaz. Ya tarafların taraftarlarından bir tarafı ama muhtemelen her iki taraf birden moderatöre yüklenecek, moderatör için ağza alınmadık galiz lafları söyleyecek, hakaret edecektir” dedi ve şöyle devam etti:

Uğur Dündar’ın moderatörlük kararı sonrası İmamoğlu-Yıldırım canlı yayınına yeni talipli çıktı!

“Dündar’ın 50 yıllık kariyerini böylesine çetrefilli bir yayınla riske atmayacağını, kendine sövdürmeyeceğini tahmin ediyordum. Allah biliyor ya yanılmadım. Hem egosunu okşattı. Hem de hakaret işitmekten kurtuldu. Taktik diye ben buna derim.”

Altaylı, ‘Sen olsan yapar mıydın?’ sorusuna ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yaptığı yayını örnek göstererek yanıt verdi: “Vallahi ben tahminen Cumhuriyet tarihinin en riskli yayınını yapmış adamım. Bana göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yapılmış son doğru düzgün yayındır. İsteyen oturup bir daha izlesin. Ama o programdan sonra yediğim küfürler yedi sülaleme yetti. Hatta neredeyse mesleğime mal olacaktı.”

Uğur Dündar moderatörlükten neden vazgeçti? İşte sebebi…

‘HANGİ DEMOKRASİ, HANGİ ZARAR, OKUYUNCA GÜLDÜM’

Altay’lı ‘Şaşırdım mı acaba!’ başlığıyla bugün yayımlanan yazısı şöyle:

“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın iki iddialı adayının bir televizyon tartışmasında karşı karşıya gelmesi önerisini ilk ortaya atan bizim Habertürk TV’de Didem Arslan oldu.

Bana göre Didem imkansızı istiyordu. AK Parti 17 yıldır böyle bir tartışma programından uzak duruyordu. Öndeydi, rahattı, riske girmiyordu. Ancak bu kez Didem’in ısrarlı çağrıları sonuç verdi ya da AK Parti ilk kez seçimde rahat olmadığını hissetti ve Yıldırım, ‘Televizyon tartışmasına varım’ dedi.

Herkes ‘Şu sunsun, bu sunsun’ tartışması başlattı bu kez. Ben de sosyal medya üzerinden ‘Didem’in önerisi, sunmak da ona yakışır’ dedim. Hatta her istediği olan Devlet Bahçeli de ‘Didem Hanım sunmalı’ dedi.

Ancak öneriyi kabul ederek herkesi şaşırtan Binali Yıldırım, bir kez daha herkesi şaşırttı ve ‘Tartışmayı Uğur Dündar yönetsin’ dedi. 80’e yaklaşan yaşı ile en duayen televizyoncu olan Dündar adına kimse itiraz edemezdi ama Yıldırım’ın Dündar’ı önermesi ilginç bir meydan okumaydı.