Fatih Altaylı için 4 yıla kadar hapis istemi

Yayın tarihi: 18 Eylül 2023 Pazartesi 12:57 pm - Güncelleme: 18 Eylül 2023 Pazartesi 12:57 pm

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın gazeteci Fatih Altaylı hakkında hazırladığı iddianame 6 aydan 4 yıla kadar hapis cezası istedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, gazeteci Fatih Altaylı hakkında kendisine ait sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı ve üyeleri için kullandığı ifadeler nedeniyle 6 aydan 4 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi. Altaylı’ya ‘kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen hakaret’ suçlaması yöneltildi.

11 ilde yıkıma yol açan depremlerin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Din İşleri Yüksek Kurulu’nun sitesinde evlat edinmeye dair sorulara verilen yanıtlar mercek altına alınmış; ailelerin bu çocuklara, “Öz evlat gibi davranmasının doğru olmadığını ve evlat edinenle evlatlık arasında evlenme engeli olmadığı”na yönelik ifadelerin kullanıldığı görülmüştü.

ALTAYLI TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Altaylı, bunun üzerine kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşımda “Yahu siz gerçekten sapıksınız anladık da diyanet gibi bir kurumda ne işiniz var. Sapıklar. Gidin p.rno sektörüne girin. Atatürk’ün millete doğru düzgün din bilgisi verilsin diye kurduğu kurumu sapık muhayyileniz ile kirletmeyin” tepkisini göstermişti.

Tepki çeken ‘evlatlık’ fetvası hakkında suç duyurusu