Fatih Altaylı ‘Eline sağlık’ paylaşımı hakkında konuştu

Yayın tarihi: 3 Ocak 2024 Çarşamba 12:33 pm - Güncelleme: 3 Ocak 2024 Çarşamba 12:54 pm

Bir üniversite öğrencisinin Filistin yürüyüşünden dönen vatandaşa taşıdığı bayrak gerekçesiyle yumruk atmasının ardından ”Eline sağlık” paylaşımı yapan Fatih Altaylı konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Gazeteci Fatih Altaylı, 1 Ocak’ta İstanbul’da gerçekleştirilen, “Şehitlere rahmet Filistin’e destek yürüyüşü” sırasında, tevhid bayrağı açan İsmail Aydemir adlı vatandaşın yumruklanması olayıyla bağdaşlaştırılan, “Eline sağlık” ifadesiyle bir paylaşım yaptı.

Bugün konuyla ilgili konuşan Altaylı, YouTube kanalında yayınlanan “Fatih Altaylı yorumluyor: Türkiye’de ‘özgür irade’ sevilen ve istenen bi’ meziyet değil!” başlıklı yayınında şunları söyledi:

“Dün bu olaylar patlayınca ve olaylar olmaya başlayınca ben bir tweet attım. Tek bir şey söyledim. Elinize sağlık. Hiçbir özne yazmadan ve hatta bunu yazarken. Bir arkadaşım vardı, dedi ki Kimin nesi? Dedi ki Bak bakalım kim ne anlayacak? Çünkü yumruk atanı yakalayanlar eline sağlık olabilir. Yumruk atanın eline sağlık. Herkesin olabilir. Kim ne anlayacak abi? Bir anda ne kadar adam varsa ortaya döküldü ve sanki ben yumruk atanın eline sağlık diyormuş gibi. Halbuki ben hiçbir şey demiyorum. Ben kim ne anlayacak onu görmeye çalışıyorum.”

İfadeye çağrıldığı iddia edilen Fatih Altaylı’dan flaş açıklama

İKİ SORUŞTURMA BİRDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Altaylı hakkında, 1 Ocak’ta İstanbul’da düzenlenen “Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet” yürüyüşünün ardından “Tevhid” bayrağı taşıdığı için İsmail Aydemir isimli vatandaşa yumruklu saldırıda bulunan Ege Akersoy olayı hakkında “eline sağlık” paylaşımına “suçu ve suçluyu övme” suçundan resen soruşturma başlattığını duyurmuştu.

Öte yandan, Başsavcılıkça Altaylı hakkında, video paylaşım platformu üzerinden 24 Aralık 2023’te yayınladığı videoda, Ankara’da gerçekleştirilen mitinge katılanlara yönelik kullandığı sözler dolayısıyla “halkın bir kesimini kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama” suçundan resen ayrı bir soruşturma daha başlatılmıştı.

ALTAYLI: İFADEYE ÇAĞRILMADIM

Altaylı’nın, soruşturmalar kapsamında şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldığını duyurdu. Ancak T24’e konuşan Fatih Altaylı ise ifadeye çağrılmadığını söyledi. Altaylı, iddialara ilişkin, “Herhangi bir şekilde ifadeye çağrılmadım. Çağrılırsam da şaşırmam. İlk kez çağrılmış olmam” dedi.

Hakkında iki ayrı soruşturma açılan Fatih Altaylı ifadeye çağrıldı

KÜTAHYALI: FATİH ALTAYLI İLE İLGİLİ DEVLET İÇİ HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

Dün Rasim Ozan Kütahyalı ise Fatih Altaylı ile ilgili tanık olarak ifadeye çağrıldığını söyledi. Kütahyalı, dünkü bir başka paylaşımında da şunları kaydetmişti:

“Çok ilginç bir vaziyet var… Fatih Altaylı ile ilgili DEVLET içi hazırlıklar sürüyor bu saatte bile… Telefon trafikleri hızlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nda da hareketlilik var. Benim de Serap Çil olayında tanık olarak ifademi rica ettiler. Bu iş nereye doğru gidiyor?

Altaylı’ya bir şeyler olacak ama ne olacak ben de bilmiyorum… İslam Bayrağı taşıyan dindar amcanın oğlu yaşındaki çocuk tarafından ağzının burnunun kırılması ve bu şiddeti Altaylı’nın övmesi DEVLET içinde Müslüman kanatta, hatta Milliyetçi-Muhafazakar kanatta şalterleri attırmış.

Fatih Altaylı bir açıdan DEVLET’in emrindedir. Örn: Metin Gürcan’ın tutuklanmasının zeminini DEVLET’in talimatıyla Altaylı yaptı… Fakat bir açıdan deli bir tiptir. ‘Eline sağlık’ olayında sınırları aştı. DEVLET’in Müslüman-muhafazakar kanadı Altaylı’nın tutuklanmasını istiyor…”

Fatih Altaylı ‘Eline sağlık’ paylaşımını sildi

Kaynak: TELE1