Fatih Altaylı: Bizi yemesin Turgut Altınok’a Antalya’daki araziler babadan kalmadı

Yayın tarihi: 25 Mart 2024 Pazartesi 12:49 pm - Güncelleme: 25 Mart 2024 Pazartesi 12:53 pm

Gazeteci Fatih Altaylı, Cumhur İttifakı’nın Ankara adayı Turgut Altınok‘un Antalya’daki arazilerinin babadan kalmadığını söyledi.

Cumhur İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Turgut Altınok’un malvarlığını açıklamasının ardından başlayan tartışmalar devam ediyor. 600 dairesinin Antalya’da olmadığını iddia eden Turgut Altınok ile ilgili gazeteci Fatih Altaylı’dan dikkat çeken bir iddia geldi. Altaylı, Altınok’un Antalya’daki arazilerinin babadan kalma olmadığını, yaklaşık 10 yıl önce alındığını söyledi.

Fatih Altaylı kendi YouTube kanalı üzerinden şunları söyledi:

“Turgut Altınok malvarlığı ortaya çıkınca ‘babadan kaldı’ dedi. Nereden kaldı bilmiyorum ama Antalya’daki arazilerin babadan kalmadığını biliyorum. Arazileri 10 sene önce kadar aldı. Çok da değerli araziler. O yapılaşmada 1+1 daireler 150 bin dolar civarında.”

NE OLMUŞTU?

Mal varlığını açıklamaması tartışmalara neden olan Turgut Altınok en sonunda mal varlığını açıklamış, Altınok’un mal varlıkları arasında 22 arsa, 23 tarla, 9 ev, 2 ‘kargir ev’, 2 ‘kargir bina’, bir de bostan yer alıyordu. Altınok’un açıklamasının ardından gazeteci Murat Ağırel, Altınok’un mal varlığını açıkladığı listede olmayan Antalya’da 600 dairesinin daha olduğunu iddia etmişti.

Ağırel’in, konuyla ilgili ifadeleri şöyle:

“Bana bir takipçim ulaştı, listelerdeki 6 milyon metrekarenin haricinde, Antalya’daki havalimanına yakın bir yere konut yapılıyor ve orada Sayın Altınok’un 600 dairesi olduğunu söyledi. Bunlar bildirilmemiş. Fotoğraflar ve parselleri gönderildi oradaki insanlar bunu iddia ettiler. Altınok tarafına ulaşmaya çalıştığımda onlar bana dönmediler.”

Ağırel’in açıklamasının  ardından açıklama yapan Altınok iddiaları yalanlayarak suç duyurusunda bulunacağını belirtmişti.

Mal varlığını açıklayan Turgut Altınok’a neredeyse Ankara babadan miras kalmış!

Murat Ağırel’den ’Suç duyurusunda bulunacağım’ diyen Turgut Altınok’a belgeyle yanıt

Fatih Altaylı hakkında hapis istemi

Kaynak: HABER MERKEZİ