Fatih Altaylı: 1 kilo et almaya çalıştığınız paraya Suriyeli bir şarjör mermi atıyor

Yayın tarihi: 26 Mayıs 2022 Perşembe 12:45 pm - Güncelleme: 26 Mayıs 2022 Perşembe 12:45 pm

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Yılmaz Özdil‘in gündeme getirdiği “Tüm Suriyeliler atış taliminde” yazısını değerlendirdi. Altaylı, “Poligonda attıkları merminin tanesi çapına göre en az 6, en çok 13 TL. Sizin 1 kilo et almaya çalıştığınız paraya Suriyeli bir şarjör mermi atıyor” dedi.

Fatih Altaylı bugünkü yazısında, “Sağlık giderlerini bizim ödediğimiz, her ay kartlarına para yüklediğimiz Suriyelilere bak. Atış talimindeler” ifadelerini kullanarak şunları kaydetti:

“Dün Yılmaz Özdil poligonları yazdı. İstanbul’da poligonları, yani tabanca ile atış talimi yapılan yerleri gezmiş. “Suriye kaynıyor. Tüm Suriyeliler atış taliminde” diye yazmış. Vay anam vay.
Sağlık giderlerini bizim ödediğimiz, her ay kartlarına para yüklediğimiz Suriyelilere bak. Atış talimindeler. Poligonda attıkları merminin tanesi çapına göre en az 6, en çok 13 TL. Siz 1 kilo et almaya çalıştığınız paraya Suriyeli bir şarjör mermi atıyor. Ve şimdi bu konuda siyasetçilerimizin yapacağı açıklamayı biliyorum. “Ülkelerine geri dönünce Esad zulmüne karşı kendilerini korumak için poligonda silah atmayı öğreniyorlar” diyeceklerdir. Nasıl olsa salağız ya. Ve bu salaklığımızı yıllardır defalarca kanıtlıyoruz ya. Hala umutlular.”

“İstanbul’daki atış poligonları tıklım tıklım Suriyeli dolu”

Mehmet Cengiz’den Yılmaz Özdil’e 1 milyon liralık dava