Fatih Altaylı’dan Kılıçdaroğlu’na: Keşke onurunuzla istifa ederek şerefli bir şekilde gitseydiniz

Yayın tarihi: 5 Kasım 2023 Pazar 10:20 am - Güncelleme: 5 Kasım 2023 Pazar 12:42 pm

Gazeteci Fatih Altaylı, CHP Kurultayı’nda yeniden genel başkan seçilemeyen Kemal Kılıçdaroğlu’na, “Keşke seçim ertesi onurunuzla istifa ederek şerefli bir şekilde gitseydiniz. Keşke dün önünüze gelen ikinci şansı kullanıp ilk turun sonunda yarıştan onurunuzla çekilip alkışlanarak gitseydiniz. Keşke hiç değilse giderayak iyi bir örnek olmayı becerebilseydiniz” dedi.

CHP 38. Olağan Kurultayı’nda, delegeler Özgür Özel’i yeni genel başkan seçti. Seçimin ikinci tura kalmasıyla Kılıçdaroğlu’nun çekileceğine yönelik birçok iddia ortaya atılsa da her seferinde yalanlandı.

Gazeteci Fatih Altaylı’dan Kılıçdaroğlu’na dikkat çeken bir eleştiri geldi. Kılıçdaroğlu’nun istifa etmiş olması gerektiğini dile getiren Altaylı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Keşke seçim ertesi onurunuzla istifa ederek şerefli bir şekilde gitseydiniz. Keşke dün önünüze gelen ikinci şansı kullanıp ilk turun sonunda yarıştan onurunuzla çekilip alkışlanarak gitseydiniz. Keşke hiç değilse giderayak iyi bir örnek olmayı becerebilseydiniz. Keşke çevrenize kimi kifayetsiz muhteris, kimi ahlaksız ve kimi de aptal bir grup yerine üç beş gerçek vatansever toplamış olsaydınız, keşke Atatürk’ün adını kurultay öncesinde de ansaydınız. Keşke Cumhurbaşkanı olamasanız bile en azından rezil olmasaydınız.”

Rakipleri Özgür Özel’i rakipleri sosyal medyadan tebrik etti