Faslının ölümünde iki ajanstan iki farklı haber! DHA ‘kendi aracı’ İHA ‘kısa mesafe’ dedi

Yayın tarihi: 18 Ağustos 2023 Cuma 1:56 pm - Güncelleme: 18 Ağustos 2023 Cuma 8:01 pm

İstanbul’da taksi şoförü ile Faslı Jamal Doumane arasında kavga çıktı. Faslı Doumane’nin ölümü sonrası DHA ve İHA farklı haberler servis etti. DHA, Doumane’nin kendi aracı olduğunu söylerken, İHA ise ‘kısa mesafe’ dedi. Gerçek ise polisin bilgi notunda ortaya çıktı.

İstanbul’un göbeği Beyoğlu ilçesine bağlı Meşrutiyet Caddesi’nde 14 Ağustos Pazartesi günü edinilen bilgiye göre; Fas uyruklu Jamal Doumane, seyir halindeki taksi şoförü ile tartıştı.

tele1.com.tr tartışmayı ilk duyuran İhlas Haber Ajansı (İHA) ve DHA’nın haberlerini karşılaştırdı. Haberi ilk duyuran İHA oldu. İHA haberinde taksici ile Faslı Doumane arasında kısa mesafe tartışması olduğu ve bu yüzden kavga çıktığı iddia edildi.

İHA’nın ardından DHA da başka bir haberi abonelerine servis etti.

DHA haberinde ise İHA’nın tam tersi ifadeler kullanıldı. DHA, Faslı Dumane’nin kendi aracı olduğunu, taksiye yumruk attığını ve kavganın böyle başladığını yazdı. Doumane siyah bir pikabın arkasında duran kendi aracına gidiyor ve elindeki, poşeti bırakıyor. Geri dönüp, taksici ile kavga etmeye devam ediyor.

Polis notu da DHA haberşini doğruluyor. Notta, Doumane’nin kendi aracına poşetini bıraktığı ve ardından taksicinin üzerine yürüdüğü belirtiliyor.

DHA’da yer alan haber şöyle:

“Olay, 14 Ağustos Pazartesi saat 10.40 sıralarında, Asmalı Mescit Mahallesi Meşrutiyet Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Fas uyruklu Jamal Doumane, hareket halindeki 34 TAV 28 plakalı taksiye yumruk attı. Bunun üzerine aracından inen taksi şoförü Doğan G., Jamal Doumane’nin boğazını sıkarak tekme atmaya çalıştı. Daha sonra Doumane, elindeki poşeti kendi arabasına bırakıp Doğan G.’nin üzerine doğru gitti. Doğan G., Doumane’yi eliyle iterek düşürdü. Tartışmayı gören vatandaşlar ikiliyi ayırmaya çalıştı. Çevredeki vatandaşların tüm ısrarlarına rağmen Doumane, taksi şoförü Doğan G.’nin peşinden gitti. Daha sonra Doğan G, Doumane’ye yumruk ve tekme atıp yere düşürdü. Taksici olay yerinden ayrıldı.

Yerde baygın halde yatan Doumane’nin yanına gelen vatandaşlar polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, ilk müdahalenin ardından Doumane’yi ambulansla hastaneye kaldırdı. Fas uyruklu Jamal Doumane’nin hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybettiği öğrenildi. Taksi şoförü Doğan G. ise polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak polis merkezindeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Doğan G., çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla ev hapsine mahkum edildi.”

Resmen kavruldular! Fas’ta inanılmaz sıcak

TUTUKLANDI

 

İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde kısa mesafe iddiasıyla aracına almadığı 57 yaşındaki Fas uyruklu adamı döverek ölümüne neden olan taksici tutuklandı.