Faruk Koca attığı yumruğa ‘tokat’ dedi: Kırığa sebep vermez

Yayın tarihi: 12 Aralık 2023 Salı 11:21 am - Güncelleme: 12 Aralık 2023 Salı 12:38 pm

Ankaragücü -Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler‘e saldıran Ankargücü Kulüp Başkanı Faruk Koca’nın ifadesi ortaya çıktı. Koca, ifadesinde “Hakemin verdiği yanlış kararlar ve tahrik edici davranışlarından dolayı bu olay gelişmiştir” dedi.

Süper Lig’in 15. haftasında Ankaragücü ile Çaykur Rizespor arasında oynanan maçta hakem Halil Umut Meler saldırıya uğradı. Ankaragücü Başkanı Faruk Koca sahaya girerek hakem Halil Umut Meler’e yumruk attı. Yere düşen Meler beraberindeki kişiler tarafından tekmelendi.

Yaşanan saldırı olayının ardından tutuklanan Faruk Koca ifadesinde tokat attığını belirterek Halil Umut Meler’i hedef aldı.

Hakimlikteki ifadesinde, suçlamaları kabul etmeyen Faruk Koca, şu savunmayı yaptı:

“Hakemin verdiği yanlış kararlar ve tahrik edici davranışlarından dolayı bu olay gelişmiştir. Benim amacım hakeme sözlü tepki gösterip, yüzüne tükürmekti, bu esnada hakemin yüzüne bir tokat attım. Benim atmış olduğum tokat kırığa sebebiyet vermez. Benim atmış olduğum tokattan sonra hakem yaklaşık 5-10 saniye ayakta durdu. Daha sonra kendisini yere attı. Kalp rahatsızlığım bulunması sebebiyle de beni olay yerinden hemen uzaklaştırdılar. Ben bunun dışında gerçekleşen hiçbir olaydan haberdar değilim.”

Halil Umut Meler’e yumruklu saldırı: Kanun ne diyor, Faruk Koca hapis cezası alacak mı?

MAÇIN HAKEMLERİ DE İFADE VERDİ

Habertürk’ün aktardığına göre, Ankara Batı Savcılığı, maçın hakemlerinin de ifadesini aldı. Hakemler, Faruk Koca’nın kendilerine yönelik bazı ifadeler kullandıklarını ve ‘Sizi bitireceğim’ dediğini iletti.

Faruk Koca, ‘Sizi bitireceğim’ gibi bir ifadesinin olmadığını savundu.

Kaynak: TELE1