Faruk Bildirici’den Yeni Şafak’a gazetecilik dersi

Yayın tarihi: 13 Ağustos 2021 Cuma 3:21 pm - Güncelleme: 13 Ağustos 2021 Cuma 3:21 pm

TELE1’e konuk olan Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici medyanın sığınmacılara karşı kullandığı ötekileştirici nefret dilinin sonuçları hakkında uyardı. Yeni Şafak ve Akit gibi yandaş gazetelerin kışkırtıcı söylemlerinin gazetecilik etiğine aykırı olduğunu söyledi.

Gerçeğin İzinde programında Zeynel Lüle’nin konuğu olan Faruk Bildirici Altındağ’da yaşanan olayları değerlendirirken yandaş medyanın dilini eleştirdi. Yeni Şafak ve Akit’e seslenen Bildirici, ” Bir defa nedenleri anlamak gerek yalnızca muhalefeti suçlayarak bu olayı çözemezsiniz.” ifadelerini kullandı.

Bildirici konuşmasının devamında şu sözlere yer verdi: “Altındağ olayında gazetelere bakılacak olursa hala bazı medya kuruluşlarının tehlikenin büyüklüğünü, durumun ne kadar vahim olduğunu görmezden gelmeye çalıştığını görüyoruz.”

“PROVOKASYON DEMEK BU İŞİ ÇÖZMEZ!”

Her durum karşısında provokasyon iddiasında bulunmanın çözümden oldukça uzak bir yaklaşım olduğunu belirten Bildirici, “Zaten gördüğüm kadarıyla provokasyon iktidar medyasının, MHP’lilerin, AKP’lilerin dilinde genel bir şablon. Herhangi bir olay olduğu anda provokasyon diyip işin içinden çıkıveriyorlar.” dedi.

“ALTINDAĞ BENZERİ ÇOK BÜYÜK OLAYLAR YAŞANABİLİR!”

İktidarın bu konuya gereken özeni göstermesi gerektiğini vurgulayan Bildirici, aksi takdirde ortaya çıkabilecek olası durumlarla ilgili uyardı: “Siyasi iktidarın acilen bu insanların dönüş zeminini yaratması gerekiyor. Devamında da sığınmacıların geri dönüşü için teşvik edici politikalar yaratılmalı. Son olarak kalanlar olursa, ki mutlaka olacaktır, bu insanların da entegrasyonunu sağlamak kritik önem arz ediyor. Aksi takdirde Altındağ benzeri çok daha büyük olaylar yaşanabilir.”