Faruk Bildirici: RTÜK Başkanı Şahin’in istifası yasalara aykırı davranışının itirafıdır

Yayın tarihi: 6 Kasım 2019 Çarşamba 2:09 pm - Güncelleme: 6 Kasım 2019 Çarşamba 3:59 pm

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in, TÜRKSAT’taki görevinden istifa etmesinin ardından Faruk Bildirici kendisine ait sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ”Ebubekir Şahin’in Turksat’tan istifası bugüne kadarki hukuksuzluğunu ortadan kaldırmadığı gibi yasalara aykırı davranışının itirafıdır’ dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi RTÜK üyesi Faruk Bildirici, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in TÜRKSAT ve Basın İlan Kurumu yönetim kurullarına üyeliği bulunduğunu açıklamıştı. Bildirici’nin RTÜK üyeliğinin düşürülmesi sonrasında ise RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in, TÜRKSAT’taki görevinden istifa ettiği belirtilmişti. Gelişmeler üzerine Bildirici kendisine ait sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

RTÜK’te muhalefete ve demokrasiye darbe! Faruk Bildirici’nin üyeliği düşürüldü

İşte Faruk Bildirici’nin açıklamaları:

RTÜK Başkanı, içine düştüğü hukuksuzluğu örtebilmek adına açıklama yapıp yine beni suçlamış. Onun için değil ama RTÜK için üzülüyorum. Bu dayanaksız, mesnetsiz, hukuksuz iftiralarını dava dilekçemde tek tek yanıtladım. Mahkeme karar verecek. +

Tehditlerine boyun eğseydim böyle suçlamalarda bulunmayacaktı. Sorun onun durumuna karşı çıkmam. Ebubekir Şahin’in Turksat’tan istifası bugüne kadarki hukuksuzluğunu ortadan kaldırmadığı gibi yasalara aykırı davranışının itirafıdır. Bu konu da artık yargıda….

 

NE OLMUŞTU?

Bildirici, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in TÜRKSAT ve Basın İlan Kurumu yönetim kurullarına üyeliği bulunduğunu açıklamıştı. RTÜK yasasına işaret ederek üyeliklerin ‘etik ve yasa dışı’ olduğunu ifade eden Bildirici, Şahin’in “RTÜK’teki görevlerinden çekilmiş sayılması” için TBMM ve RTÜK Başkanlığı’na dilekçe vererek, gereğinin yapılmasını talep etmişti.

Bildirici, RTÜK Başkanı ve başkan vekilinin başka bir yerde görev almalarının kanunen yasak olduğunu belirterek, Şahin’in TÜRKSAT ve Basın İlan Kurumu yönetim kurullarında “hükûmeti temsilen” görev aldığını kaydetmişti. Bildirici, Şahin’in RTÜK Kanunu’nun 38. Maddesi ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin ek 16. Maddesini ihlal ettiğini ve görevinin düştüğünü belirtti. Bildirici’nin dilekçesi RTÜK’ün ardından TBMM Başkanlığı’na da sunulmuştu.