Faroe Adaları’nda katliam: 1428 balina ve yunus öldürüldü

Yayın tarihi: 14 Eylül 2021 Salı 3:59 pm - Güncelleme: 18 Temmuz 2022 Pazartesi 9:30 am

Faroe Adaları’nda düzenlenen Grindadrap ‘festivalinde’ balina ve yunuslar katledildi. Her yıl haziran ve eylül ayları arasında düzenlenen ‘festivalde’ 1428 balina ve yunus öldürüldü. Bu rakamın geleneğin başladığı zamandan bu yana en yüksek rakam olduğu tahmin ediliyor.

1500’lü yıllara dayanan “Grindadrap” adlı avlama geleneğinde bu yıl yerel halk tarafından 1428 canlı katledildi. Hürriyet’in yerel basından yaptığı aktarıma göre, bu rakam geleneğin başladığı zamandan bu yana en yüksek rakam olduğu tahmin ediliyor.

ŞİŞE BURUNLU VE BEYAZ BAŞLI YUNUSLAR ÇOĞUNLUKTA

1584 yılından beri süregelen gelenekte, en fazla balina ve yunusun 430 ile 2013 yılında katledildiği kayıtlara geçmişti. Gelenek, dünya çapında çevreciler tarafından kınanmaya devam ediyor. Avlanılan deniz canlılarının çoğunluğunun, şişe burunlu yunus ve beyaz başlı yunus olduğu belirtiliyor.

Balıklar, yerel halk tarafından göç ettikleri kıyıda sıkıştırılıp bıçaklar, kancalar ve hatta mızraklar kullanılarak öldürüldü. Katliamdan çekilen görüntülerde, deniz suyunun kıpkırmızı olduğu görüldü.

BALIKÇILAR TARAFINDAN YÜZMEYE ZORLANIYORLAR

Pilot balinalar her yıl Danimarka kıyılarından göç ediyor. Balıkçılar tarafından kıyı şeridi boyunca yüzmeye zorlanan balinalar yorgun düşüp yavaşlayınca balıkçılar teknelerle yaklaşıyor. Balinaların yakınına gelen balıkçılar ava başlıyorlar. Denize atlayan balıkçılar balinaları yaralayarak sahile kadar sürüklüyor.

Sığ kıyıda savunmasız kalan balinalar ve çoğu zaman onlarla birlikte yüzen yunuslar avcıların bıçakları ve diğer katliam silahlarıyla öldürülüyor.

Festival adı altında katliam Binlercesini acımadan öldürdüler

Resim