Farlar Cumhuriyet için yandı, bayram coşkuyla kutlandı

Yayın tarihi: 29 Ekim 2020 Perşembe 5:42 pm - Güncelleme: 4 Kasım 2020 Çarşamba 5:45 pm

Cumhuriyetimizin 97. yıl dönümü Efeler’de coşkuyla kutlandı. Efeler Belediyesi, Yeni-iz Derneği, TürkChopper Kulübü ve Ay Vosbus Kulübü’nün iş birliğiyle, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Korteji düzenlendi. Vatandaşların, Türk bayrakları ile süslenmiş araçlarla katıldıkları kortejde, nostaljik vosvos arabalar ve chopper motosikletler renkli görüntüler oluşturdu. Kortejdeki araçları selamlayan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, “Hepimizin cumhuriyete borcu var. Ben de belediye başkanı olmayı cumhuriyete borçluyum. Borcumuzu ödemek için tüm gücümüzle çalışacağız” dedi.

Yeni-iz Derneği Başkanı Perihan Yıldırım, TürkChopper Kulübü Aydın İl Başkanı Tolga Kuruüzümcü ve Ay Vosbus Kulübü Başkanı İhsan Metinkale, korteje katılan vatandaşlara ve Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’a teşekkür etti. Eşi Güneş Atay ile birlikte etkinliğe katılan Başkan Atay:

“Korteje katılan ve balkonlarından seyreden bütün yurttaşlarıma teşekkür ederim. Yaşlı, genç, çocuk, kadın, erkek fark etmeden hepimizin cumhuriyete borcu var. Bugün Yeni-iz Derneği’nin başkanı bir hanımefendiyse bunu cumhuriyete borçluyuz. Ben eğer belediye başkanıysam bunu cumhuriyete borçluyum. Cumhuriyete olan borcumuzu hiçbir zaman ödeyemeyiz. Ödemek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Gençlerimiz, çocuklarımız ve geleceğimiz için her şeyi yapmaya söz verdim. Şimdi de sözümü yerine getirmek adına büyük bir çaba sarf ediyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” dedi.

Malazgirt Meydanı’ndan başlayıp Atatürk Kent Meydanı’nda son bulan kortejde belediye araçlarından, “Efeler Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Atay, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyor” anonsu yapıldı. Araçların korna seslerine ve çalınan marşlara evlerinden alkış tutarak eşlik eden Efeler halkı, bayram coşkusunu doyasıya yaşadı. Kortejin sonunda Aydın Kent Meydanı’nda buluşan vatandaşlar, marşlar okuyup Atatürk anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.