Fare istilasına karşı “Kediler İş Başında” ekibinden bini aşkın kedi görevde

Yayın tarihi: 18 Mayıs 2021 Salı 2:21 pm - Güncelleme: 18 Mayıs 2021 Salı 2:21 pm

ABD’nin Chicago kentinde fare istilası sorununu çözmek için bir hayvan barınağında bulunan kediler görevlendiriliyor. Barınak tarafından yapılan açıklamada, 2012’den bu yana binden fazla kedinin şehirde işbaşı yaptığı belirtildi.

ABD’nin Illinois eyaletine bağlı Chicago şehri, fare istilasına karşı en çok ilaçlama yapılan bölgeler listesinde üst üste 6 kez bir numaraya yerleşti. Bunun üzerine ‘Tree House Humane Society’ adlı barınak 2012’de ‘Cats at Work’ (Kediler İş Başında) adlı projeyle başı farelerle dertte olan ev sahipleri için bir proje başlattı. Proje kapsamında, sokaktan kurtarılan ancak bir evde ya da barınakta yaşamaya adapte olamayan kediler, kısırlaştırıldıktan sonra sıçanların istila ettiği binalara veya iş yerlerine gönderiliyor. Kedileri ‘işe alan’ bina sakinleri ise onlara yemek, su ve uyuyacak bir yer vermekle yükümlü hale geliyor. Böylece hem vatandaşlar farelerden kurtuluyor hem de kediler sahiplendirilmiş oluyor.

Barınak tarafından yapılan açıklamada, “Çoğu kedi yanına yerleştirildiği ailenin veya ekibin sevilen bir üyesi oluyor. Bazılarının kendi Instagram hesabı bile var.” denildi. 2012’den beri 1000’den fazla kedinin fare avlayıcısı olarak ‘görevlendirildiği’ belirtildi.

Deprem mağduru Beyaz, Engelli Kedi Evi’nde yaşama tutundu