Farah Zeynep Abdullah’tan Nagehan Alçı hakkında suç duyurusu

Yayın tarihi: 20 Eylül 2023 Çarşamba 5:41 pm - Güncelleme: 21 Eylül 2023 Perşembe 1:40 am

Ünlü oyuncu Farah Zeynep Abdullah, Yılmaz Güney hakkındaki bir paylaşıma cevap vermesinin ardından Güney ailesiyle sosyal medya üzerinden tartışma yaşadı. Abdullah, konuyla ilgili paylaşım yapan gazeteci Nagehan Alçı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yılmaz Güney’in ölüm yıl dönümü vesilesiyle yazar Murathan Mungan’ın yaptığı “Yılmaz Güney’in ölümünün 37. yılı. İyi bir yönetmen, iyi bir oyuncu, iyi bir senarist olmasının yanı sıra sinemamızın en iyi yürüyen erkeğiydi. Bir daha kimse onun gibi boynunu hafifçe yana kırarak hüzünle bakarken içimizin en ücra yerine dokunamadı” paylaşımına Farah Zeynep Abdullah’ın yanıtı sosyal medyada gündem oldu. Ünlü oyuncu şairin paylaşımına “Sinemamızın en iyi yürüyen erkeği shjs ve kadın döven ve şiddet türleri açısından zengin ve etkili silah kullanan diyelim” yanıtını verdi. Yılmaz Güney’in ailesi ise Farah Zeynep Abdullah’a dava açacaklarını duyurdu.

Olayların ardından gazeteci Nagehan Alçı da sosyal medya hesabından, “Şu konjonktürde Yılmaz Güney’e, Farah Zeynep’le başlayan saldırı kampanyasının sebebi Güney’in Kürt olması. Olayın özü bu” paylaşımını yaptı.

Abdullah, Nagehan Alçı’nın provokatif açıklaması gerekçesiyle “İnternet Yoluyla Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama” suçundan hakkında dava açılarak cezalandırılmasını talep etti.

Günlerdir hedef gösterilen ve tehditler Farah Zeynep Abdullah avukatı Faruk Emre Akı aracılığıyla Cumhuriyet Başsavcılığı‘na suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

Yılmaz Güney paylaşımının ardından tehditler alan Farah Zeynep Abdullah savcılığa başvurdu