Farah Zeynep Abdullah Kozan Belediye Başkanı’na ‘IQ testi’ gönderdi

Yayın tarihi: 6 Mart 2022 Pazar 10:26 am - Güncelleme: 6 Mart 2022 Pazar 10:26 am

Farah Zeynep Abdullah’ın başrolde oynadığı ‘Bergen‘ filminin İstanbul’daki galasına çevik kuvvet giderken şarkıcı Bergen’i öldüren Halis Serbest’in yaşadığı Adana’nın Kozan ilçesindeki belediye sinemasında da filmin yayınlanmaması kararı alındı. Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan’ın, “Araştırdım film şiddet içeriyor, bu nedenle ilçede hiç yayınlanmayacak” açıklamalarına, Farah Zeynep Abdullah, ‘IQ testi’ paylaşarak cevap verdi.

Adana Pozantı’da 14 Ağustos 1989 tarihinde boşandığı eşi Halis Serbest tarafından öldürülen Bergen’in hayatı beyaz perde ile buluştu. Filmin başrol oyuncusu Farah Zeynep Abdullah oldu. Ancak filmin gala gününden bu yana gerginlik bir türlü son bulmadı. Bergen’i öldüren Halis Serbest’in yaşadığı Adana’nın Kozan ilçesinde filmin vizyona girdiği, ancak sonradan kaldırıldığı iddia edildi. İddialara ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Kazım Özgan, “Vizyona hiç girmeyen film nasıl yayından kaldırılır? Araştırdım film şiddet içeriyor, bu nedenle ilçede hiç yayınlanmayacak” dedi.

IQ TESTİ GÖNDERDİ

Özgan’ın açıklamalarına Farah Zeynep Abdullah’tan ‘IQ testi’ göndermeli yanıt geldi. Kişisel Twitter hesabından Özgan’ın açıklamalarını alıntılayan Abdullah, Özgan’a ‘IQ testi’ gönderdi. Ünlü oyuncu, paylaşımına Özgan’ı da etiketledi. Abdullah’ın paylaşımı kısa sürede binlerce beğeni aldı.

Bergen filminin galasına çevik kuvvet gitti!

Kozan’da yaşayan Halis Serbest tarafından öldürülen sanatçı Bergen’in hayatını anlatan ve uzun süredir merakla beklenen ‘Bergen’ filmi, 4 Mart’ta izleyiciyle buluştu. Filmde, Bergen’i Farah Zeynep Abdullah canlandırırken, Erdal Beşikçioğlu ise Bergen’in katili Halis Serbest karakterini oynuyor. Bergen’in acı ve dram dolu hayatının birebir anlatıldığı Bergen filminin danışman kadrosunda sosyolog Meral Özbek, gazeteci Tuğrul Eryılmaz, psikiyatr Cemal Dindar, edebiyatçı Murat Özyaşar ve edebiyatçı Yavuz Ekinci yer alıyor. Yapımın müzikleri ise Mazlum Çimen’e ait.