Fantastic Beasts serisinin yeni filmi beklenenden daha kötü bir başlangıç yaptı

Yayın tarihi: 22 Nisan 2022 Cuma 8:00 am - Güncelleme: 20 Nisan 2022 Çarşamba 3:48 pm

Fantastic Beasts 3 gişede sınıfta kaldı. Harry Potter için sıradan bir film serisi demek kesinlikle büyük bir yanılgı olacaktır. Kitabı ayrı, film serisi ayrı olay olan Harry Potter’ın beyaz perde ile işi en azından şimdilik bitmiş olsa da, hayran kitlesi sanki hiç sonlanmamış gibi bu seriye aidiyetini korumaya devam ediyor.

İşte Harry Potter’ın kendisine has bu kitlesinin ilgisini kaybetmek istemeyen dahası bu ilgiyi yeni filmlere de aktarabilmek isteyen yapımcılar, ünlü yazarın bir diğer kitabından esinlenerek Fantastic Beasts serisini çekmeye başlamıştı. İlk filminde ucundan bucağından Harry Potter ile ilişkisi kurulan yapım 74 milyon dolarlık ilk hafta sonu gişesiyle oldukça başarılı bir performans sergilemiş, ancak yine de acaba daha iyi olabilir miydi sorusunu da akıllara getirmişti.

 

Fantastic Beasts

İkinci filmde bu defa açılışı 62 milyon dolar ile yapan film, serinin rekorunu kırma işini üçüncü filme bırakmıştı ancak beklendiği gibi olmadı. Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore ismiyle beyaz perdeye yansıtılan film, ilk hafta sonu gişesinde yalnızca 43 milyon dolar hasılat yapabildi. Tabi bu hasılat tutarıyla bırakın serinin rekorunu kırmayı, tam tersi 3 film arasında en kötü açılış haftasına sahip film unvanını da boynuna geçirmiş oldu.

 

Tabi her ne kadar ilk hafta sonu verileri genelde gelecek hakkında fikir verse, yine de bazen bazı filmler daha sonradan açılabiliyor. Bakalım Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore’da da böyle bir durum görebilecek miyiz?

Tesla Çin’deki işçilerini fabrikada uyumaya zorluyor