Falyalı soruşturmasında gözaltında olan Söylemez için avukatından açıklama

Yayın tarihi: 11 Şubat 2022 Cuma 2:43 pm - Güncelleme: 11 Şubat 2022 Cuma 2:51 pm

Halil Falyalı cinayetiyle ilgili soruşturmada İstanbul’da gözaltına alınan Mustafa Söylemez’in avukatı “Müvekkilim konusunda bir kamera kaydı yok, iltisak yok, somut delil yok” dedi.

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in yayınladığı videolarla gündeme gelen ve KKTC’de uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden kumarhane işletmecisi Halil Falyalı cinayetine ilişkin soruşturmada yakalanan şüphelilerden Mustafa Söylemez’in avukatı Erk Acarer’e konuştu.

Acarer, avukatın “Bir ‘karartma’ ve ‘sulandırma’ operasyonu” olabileceğine dikkat çektiğini ayrıca “Müvekkilim konusunda bir kamera kaydı yok, iltisak yok, somut delil yok! Müvekkilim evine giderken gözaltına alındı. Birkaç gün içinde gözaltından çıkar diye düşünüyoruz” dediğini aktardı.

Öte yandan Mustafa Söylemez’in Falyalı ile yaptığı telefon görüşmesi trafiği sebebiyle gözaltına alındığı öne sürülmüştü.

Halil Falyalı cinayetinde Söylemez Kardeşler izi

SÖYLEMEZ KARDEŞLER KİM?

Türkiye Söylemez Kardeşler’in adını ilk kez 1996’da duydu. Adana’daki bir silahlı çatışma sonrası 11 asker, 24 polis hakkında soruşturma açıldı. İddianamede Söylemez Kardeşler’in Sedat Bucak’a lav sihalıyla saldırı planladığı, Eminönü Belediye Başkanı Ahmet Çetinkaya’yı yine lav silahı ile öldürmeyi planladıkları iddia edildi.

Söylemez Kardeşler, Mehmet Ağar ve Sedat Bucak’ı kendilerine komplo kurmakla suçladı. İddialarına göre Ağar ve Bucak, kardeşleri Emir Söylemez, Resul Söylemez ve şoförleri Ercan Akyol’un ölümünden sorumluydu. Söylemez Kardeşler 1997 yılında tutuklandı. 2002 yılındaki Rahşan Ecevit affıyla dışarı çıktılar. İki yıl sonra haklarında tekrar tutuklama kararı çıkarıldı. Ancak bu sırada Erbil’e gitmişlerdi.

İddialara göre orada da işadamlarından haraç topluyorlardı. Orada da gözaltına alındılar. Serbest kaldıktan sonra da bu kez rotalarında Azerbaycan vardı. Kırmızı bültenle aranan Söylemez Kardeşler, geçtiğimiz haziran ayında bu kez Azerbaycan’da ortaya çıktılar ve yakalandılar; 3 Haziran’da da Türkiye’ye iade edildiler.

KKTC, Falyalı cinayeti için Ankara’ya ekip gönderiyor

Falyalı cinayetine ilişkin MOBESE kayıtlarında ilginç görüntülere ulaşıldı