Falyalı cinayetine şahit olan bölge sakini anlattı

Yayın tarihi: 10 Şubat 2022 Perşembe 12:52 pm - Güncelleme: 10 Şubat 2022 Perşembe 12:56 pm

Halil Falyalı’nın öldürüldüğü anlarda silah seslerini duyan bölge sakini olay anını anlattı. Bir kadının bağırdığını söyleyen vatandaş, “Ben hayatımda bu kadar silah sesi duymadım” dedi.

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in işaret ettiği, adı uyuşturucu ve silah operasyonlarında geçen Halil Falyalı geçtiğimiz günlerde silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Falyalı’nın cenazesi bugün Çatalköy’e götürüldü.

Yenidüzen gazetesinden Hüseyin Özbarışçı’ya konuşan bölge sakini olay anını anlattı. Silah seslerinin uzun sürdüğünü söyleyen vatandaş, “Olay bir anda oldu ve ne olduğunu anlayamadık. Taramalı tüfeklerle silah sesleri duyduk, yaklaşık 5 dakika sürdü. Ben hayatımda bu kadar silah sesi duymadım. Uykularım kaçtı, uyuyamadım” ifadelerini kullandı.

“SESLERİN NEREDEN GELDİĞİNİ ÇÖZEMEDİK”

Olayın saat 18.30 civarlarında gerçekleştiğini belirten vatandaş, “O ana kadar bölgede her şey normaldi. Ben o sıralarda mutfakta tost yapıyordum. Birden silah sesleri duymaya başladık. Taramalı tüfeklerle… Sesler yaklaşık 5 dakika sürdü. Silah seslerinin ardından bir kadın “Halil, Halil” diye bağırmaya başladı. Ben onu ‘Ali’ olarak anladım ve aklıma gelmedi. Olayın ardından polis ve ambulans geldi. Polis o andan sonra şerit çekti ve sokağa giriş çıkışları kapattı. Bir anda oldu ve ne olduğunu anlayamadık. Silah seslerinin nereden geldiğini de çözemedik. Kapıyı açıp baktık ama açık söylemek gerekirse çok korktuk. Ben hayatımda bu kadar silah sesi duymadım. Uykularım kaçtı, uyuyamadım. Film gibi bir geceydi, korkunçtu…” şeklinde konuştu.

 

Halil Falyalı suikastında ilk görüntüler

“OLAY YAZ AYLARINDA BU KADAR KOLAY OLMAZDI”

İçerisinde bulunduğumuz sokakta zaten az ev bulunuyor. Bu bölgede genelde yabancılar yaşıyor. Buradaki evlerin büyük bir bölümü de boş, çünkü yabancılar yaz aylarında Kıbrıs’a geliyor. Aslında korkumuzun bir nedeni de o… Bölgede neredeyse yalnız yaşıyoruz. Kış aylarındayız ve doğal olarak o saatlerde herkes evine kapanıyor. Olay yaz aylarında bu kadar kolay olmazdı çünkü yaz aylarında söz konusu yolda insanlar yürüyüş yapıyor, bölgedeki insanlar da hep dışarıda oluyor. Olay günler öncesinden muhtemelen planlanmıştır diye düşünüyorum ama önceki günlerde de bölgemizde tuhaf olan bir şey yaşanmadı. Dediğim gibi, her şey o ana kadar normaldi.”

Halil Falyalı’ya evinin önünde tören