Falezlerden düştü, 500 metre taşınarak kurtarıldı

Yayın tarihi: 7 Ekim 2020 Çarşamba 1:19 am - Güncelleme: 7 Ekim 2020 Çarşamba 1:19 am

Antalya’da dengesini kaybeden genç, 20 metre yükseklikten ağaçlık ve kayalık alana düştü. Polis, itfaiye ve sağlık ekiplerinin müdahaleleriyle kurtarılarak hastaneye kaldırılan genç 500 metre boyunca sedyeyle taşındı.

Antalya’da, arkadaşıyla falezlerde oturan Abdülkadir Ö., dengesini kaybedince 20 metre aşağıdaki ağaçlık ve kayalık alana düştü. Abdülkadir Ö., polis, itfaiye ve sağlık ekiplerince yaklaşık 500 metre sedyeyle taşınarak yukarıya çıkarıldı.

Olay, saat 20.30 sıralarında Antalya’nın falezler kısmında yer alan Yavuz Özcan Parkı’nda meydana geldi. Arkadaşıyla falezler üzerinde oturan Abdülkadir Ö., iddiaya göre dengesini kaybederek 20 metre aşağıdaki ağaçlık ve kayalık alana düştü. Abdülkadir Ö.’nün arkadaşı, durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis, itfaiye ve sağlık ekipleri, ağaçlara çarparak 20 metre düşen Abdülkadir Ö.’ye müdahalede bulundu.

500 METRE SEDYEYLE TAŞINDI

Sağlık ve itfaiye ekiplerinin müdahalesinin ardından Abdülkadir Ö., boyunluk takılarak sedyeye alındı. Gencin düştüğü alanın kayalık olması nedeniyle polis, itfaiye ve sağlık ekipleri Abdülkadir Ö.’yü yaklaşık 500 metre taşıyarak yukarıya çıkardı.

Abdülkadir Ö., ambulansla Antalya Eğitim ve Hastanesi’ne kaldırıldı. Abdülkadir Ö.’nün vücudunda çeşitli kırıklar olduğu belirlendi.

Öte yandan Abdülkadir Ö.’nün kurtarılma çalışmalarını izlemek isteyenleri polis ekipleri sosyal mesafeye uymaları ve maske takmaları konusunda sık sık uyardı.