Fakıbaba’nın işaret ettiği Vali Erin konuştu: Cumhurbaşkanı ile görüşmedim

Yayın tarihi: 22 Kasım 2021 Pazartesi 2:12 pm - Güncelleme: 22 Kasım 2021 Pazartesi 2:12 pm

AKP Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba’nın işaret ettiği Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşüp istifasını istediği iddialarını yalanladı.

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, “Devlet mi kazanacak, çapulcular mı?” başlıklı yazı kaleme aldı. Terkoğlu, yazısında 2018 yılında Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınlarının saldırısı sonucu Şenyaşar ailesinden üç kişinin hayatı kaybettiği olaya değindi. Terkoğlu, AKP’li Fakıbaba’nın açıklamalarına yer verdi. Yazıda, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in yaşanan saldırıdan rahatsız olduğu ve AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşüp “görevden affını” istediği iddia edildi.

Vali Erin, olaya ilişkin açıklama yaptı. “Sayın Cumhurbaşkanımızla bir görüşmem olmamıştır” diyen Erin, açıklamasında “Sayın Cumhurbaşkanımızla görüşüp “görevden affımı” istediğim yönündeki ifadeler kesinlikle gerçeği yansıtmamakta olup, Sayın Cumhurbaşkanımızla bu meyanda bir görüşmem olmamıştır” ifadelerini kullandı.

Vali Erin, şunları söyledi:

“Bugün bir gazetede yer alan “Devlet mi kazanacak, çapulcular mı?” başlıklı köşe yazısı ile ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur:

İlimiz Suruç ilçesinde 2018 yılında meydana gelen ve dört kişinin hayatını kaybettiği olay ile ilgili olarak Sayın Cumhurbaşkanımızla görüşüp “görevden affımı” istediğim yönündeki ifadeler kesinlikle gerçeği yansıtmamakta olup, Sayın Cumhurbaşkanımızla bu meyanda bir görüşmem olmamıştır. Söz konusu olayla ilgili başlatılan adli süreç ise halen devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Fakıbaba bu kez “çakallar” dedi

Emine Şenyaşar ve oğlu serbest bırakıldı