Faiz yorumu yapan Nebati’nin kardeşi için SPK’ya çağrı: ‘Manipülasyondur’

Yayın tarihi: 16 Aralık 2021 Perşembe 12:03 pm - Güncelleme: 16 Aralık 2021 Perşembe 12:10 pm

İYİ Parti, bugün alınacak faiz kararına ilişkin yorum yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin kardeşi Seydullah Nebati için Sermaye Piyasası Kurulu’nu (SPK) göreve çağırdı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin kardeşi Seydullah Nebati, bugün gerçekleşecek Merkez Bankası toplantısı ve açıklanacak faiz kararı öncesi konuştu ve tahminde bulundu.

Bloomberg HT’ye konuşan Nebati, “Yarınki Merkez Bankası toplantısının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Merkez Bankası’nın bence pas geçmesi lazım. Ama kanaatimce bir puan falan gibi bir indirim yapacaktır” dedi.

Gözler faiz kararında! Merkez Bankası ne yapacak, ekonomistler ne bekliyor?

SPK ETİKETLEDİ “BU MANİPÜLASYONDUR” DEDİ

Seydullah Nebati’yi tepki gösteren İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, “Bu manipülasyondur” diyerek, Sermaye Piyasası Kurulu’nu (SPK) göreve çağırdı.

Erdem, konuya ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda SPK’yı etiketleyerek, şöyle yazdı:  “Yahu siz kimsiniz? Ailecek mi yönetiyorsunuz bakanlığı? Millet diken üzerindeyken hangi sıfatla bu yorum! Sermaye Piyasası Kurulu’nu göreve çağırıyorum! Bu manipülasyondur!”

Faiz kararını Bakan Nebati değil kardeşi anlattı