Faiz kararını bekleyen dolar euro ve altında son durum

Yayın tarihi: 12 Kasım 2020 Perşembe 9:56 am - Güncelleme: 12 Kasım 2020 Perşembe 9:56 am

Yenilenen ekonomi yönetiminin piyasaların olumlu karşılamasından sonra, gelecek hafta açıklanacak faiz kararı beklemeye başladı. Döviz kurlarındaki düşüş bu sabah itibarıyla yönünü hafif de olsa yükselişe çevirdi..

 

TL, dolar karşısında geçen hafta cuma gününden bu yana %8’in üzerinde değer kazandı. Dolar/TL geçen hafta gördüğü 8.58 zirvesinden 7.8’in altına kadar geriledi. euro/TL ise 9,27 düzeyinden el değiştiriyor. Böylece kur piyasaların beklentilerinin tamamen aksine bir karar çıkan Ekim ayı PPK toplantı seviyesine de dönmüş oldu. CDS 550 baz puandan 400 baz puanın altına inerken, bankacılık başta olmak üzere hisse senedi piyasasında sert yükselişler yaşandı.

ALTIN

PPK toplantısı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndaki değişimin yanı sıra aşı çalışmalarından olumlu sonuçlar çıkması altını da düşürdü. Altın güne 467,192 liradan başladı.

TCMB başkanlığına Murat Uysal’ın yerine, AKP’nin en kıdemli ekonomi yöneticilerinden olan Naci Ağbal; bunu takiben sosyal medyadan sürpriz şekilde istifa eden Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yerine ise Lütfi Elvan atandı.

Erdoğan dün, “Ekonomide girdiğimiz yeni dönemin hayırlı olmasını diliyorum” dedi ve yatırımcılara yeni ekonomi yönetimini destekleyeceği yönünde mesaj verdi.

Erdoğan sürdürülebilir güçlü büyüme ve istihdam artışının yolunun fiyat istikrarından geçtiğini “bir başka ifadeyle enflasyonun kontrol altında tutulmasından geçtiğini” söyledi ve “Faizlerin en azından enflasyon seviyesinde tutulma mecburiyeti, bu konuda verdiğimiz mücadeleyi zora sokuyor” dedi.