Faik Öztrak: Üniversiteli işsiz sayısı 1 milyonun üzerinde

Yayın tarihi: 20 Mayıs 2022 Cuma 2:53 pm - Güncelleme: 20 Mayıs 2022 Cuma 2:53 pm

Cumhuriyet Halk Partisi sözcüsü Faik Öztrak düzenlediği basın toplantısında konuştu. Öztrak konuşmasında, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın SADAT’ın kurucusu Adnan Tanrıverdi’yi Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu’na atadığını hatırlattı.

Her 100 işsizden 27’sinin üniversite mezunu olduğuna değinen Öztrak, “Bu ülkede analar, babalar, ‘Yeter ki evladım okusun’ diye yemiyor, evlatlarına yediriyor. Giymiyor evlatlarına giydiriyor. Okutuyor ama üniversite mezunları da iş bulamıyor. Her 100 işsizden 27’si üniversite mezunu. Üniversiteli işsiz sayısı, 1 milyonun üzerinde.” ifadelerini kullandı.

“BU UCUBE YÖNETİM İNSAN SERMAYEMİZİ YOK YERE TÜKETİYOR”

Öztrak konuşmasında, “Bugün ülkemizde her 100 gençten 8’i eğitimini yarıda bırakıyor. Eğitimden uzaklaşan gençlerimizin yarısı, ekonomik sıkıntılar nedeniyle okulunu bırakıyor. Bu ucube yönetim insan sermayemizi yok yere tüketiyor.

Çalışan her 100 gençten 31’i kazancından mutsuz iken, 2021’de, çalışan her 100 gençten 38’i kazandığıyla mutlu olamıyor.” ifadelerini kullandı.

“İLK DEFA EV ALACAKLARA KREDİYİ ANCAK YABANCILAR ÖDER”

Öztrak, Erdoğan’ın ‘müjde’ olarak duyurduğu kredi konusunu, “İlk defa ev alacaklara, 0,99 faizle 10 yıl vadeyle 2 milyon lira kredi. Ayda 28 bin 555 liralık kredi taksitini, Ülkemizde kaç genç ödeyebilir? Bunu ancak dolar, avro kazanan yabancılar öder.” şeklinde değerlendirdi.

“HESAP ERDOĞAN ŞAHSIM HÜKÜMETİNDEN SORULMALIDIR”

Öztrak, “Beceriksiz, ehliyetsiz Saray kadrolarının elinde, ülkemiz sadece barınma kriziyle değil; çok ciddi bir gıda ve açlık kriziyle de karşı karşıya. İstanbul’un bazı ilçelerinde ekmek fiyatı 4,5 lirayı buldu. Bir litre karton süt, 20 lira oldu.

Bugün bir litre sütün raftaki fiyatı 20 lirayı geçtiyse, Çiftçi üretmez hale geldiyse, bir kilo kıyma 150 lirayı bulduysa; bunun hesabı bakkaldan, kasaptan, esnaftan, tüccardan, çiftçiden değil, çiftçiye kanunla vermeyi taahhüt ettiği desteğin bugüne kadar yarısını bile vermeyen, Erdoğan Şahsım hükümetlerinden sorulmalıdır.” dedi.

ERDOĞAN TANRIVERDİ’Yİ GÜVENLİK VE DIŞ POLİTİKALAR KURULU’NA ATAMIŞ

SADAT’ın kurucusu Adnan Tanrıverdi’nin CB Politika Kurulu’na atanması kararını gösteren Öztrak, “Erdoğan, Genel Başkanımızın SADAT’ın kapısına dayanıp “Sandığa sonuna kadar sahip çıkacağız, SADAT ’çılarınıza pabuç bırakacak değiliz” demesi üzerine birkaç gün önce çıktı SADAT yöneticileriyle uzaktan yakından alakası olmadığını” söyledi. Fakat bu elimde gördüğünüz, Cumhurbaşkanı Kararı öyle demiyor. Karar, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Politika Kurulu’na yaptığı atamalara ilişkin. 8 Ekim 2018 tarihinde imzalamış. 9 Ekim 2018 tarihli Resmi Gazete ’de yayımlanmış. Kendine bağlı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu’na, kendi imzasıyla Adnan Tanrıverdi’yi, hem de ilk sıradan atamış. Peki Adnan Tanrıverdi kim? SADAT’ın kurucusu.

Faik Öztrak: Ülkemizi mültecilere işgal ettirdiler