Fahrettin Koca’dan maymun çiçeği açıklaması: Lüzumsuz gündem yapmayalım

Yayın tarihi: 7 Haziran 2022 Salı 12:15 pm - Güncelleme: 7 Haziran 2022 Salı 12:15 pm

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada maymun çiçeği hastalığının temasla bulaştığını belirterek hastalığın pandemi sebebi olmadığını ifade etti. Bakan Koca yaptığı açıklamada “Lüzumsuz gündem yapmayalım, vatandaşı tedirgin etmeyelim” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca maymun çiçeği hastalığına ilişkin kabine toplantısı sonrasında gazetecilere değerlendirme yaptı. Bakan Koca, açıklamalarında “Maymun çiçeğini biliyoruz, temasla geçiyor. Yurt dışında nasıl gelişti? Temasla oldu artı salgıyla geçiyor, damlacık enfeksiyonuyla geçmiyor. Dolayısıyla salgın, pandemi ve benzeri olabilecek durumu söz konusu değil. Lüzumsuz gündem yapmayalım, vatandaşı tedirgin etmeyelim. Halen de bizde görülmedi ama maymun çiçeğine benzer belirtiler gösteren birçok virüs var.”

“BENZER GÖRÜNTÜLERE MAYMUN ÇİÇEĞİ DEMEYELİM”

“Her benzer görüntü için maymun çiçeği demeyelim. Medyada birtakım haberler yapılıyor, görseller paylaşılıyor sonra testlerini yapıyoruz negatif çıkıyor. İnsanlarımızda ‘Görüldü de bunu bir şekilde gizlediler mi, açıklamadılar mı, dünyada görülüyor da bizde niye görülmüyor?’ gibi bir kaygıya sebep oluyor. Yoğun temas olduğu durumlarda daha çok oluyor.”

Avrupa’da maymun çiçeği alarmı!