Fahrettin Koca’dan ‘Ercümen Ovalı’nın bulduğu ilaç’ sorusuna yanıt

Yayın tarihi: 17 Nisan 2020 Cuma 6:16 pm - Güncelleme: 17 Nisan 2020 Cuma 6:17 pm

Prof. Dr. Ercüment Ovalı‘nın tavsiye ettiği ilaç çalışması ile ilgili olarak Koca, “İlaç ve aşı işi, hem milli hem de ciddi bir iştir. Sosyal medya üzerinden yapılmaz” dedi.

Koronavirüsüyle mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, video konferans yöntemiyle saat 14.00’te bir kez daha toplandı. Toplantının ardından Bakan Koca açıklamalarda bulundu. Fahrettin Koca Prof. Dr. Ercüment Ovalı’nın işaret ettiği ilaç hakkındaki soruya yanıt vererek “Sosyal medya üzerinden insanların umudu ile oynanamaz” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şu açıklamalarda bulundu:

Sözü edilen ilaç, uluslararası bir ilaç firmasının patentli ilacı. Türkiye’de ruhsatlı bir ilaç. Ve akciğerinde tıkaç olan hastalarına uygulanan ve fayda görülen bir ilaç.

Covid-19 ile ilgili bu ilacın faydalı olduğuyla ilgili laboratuvar ve klinik çalışmaların başladığını biliyoruz. Özellikle hem aşı hem de tedaviyle ilgili Covid-19’a özel, üniversite ve kurumlara çağrıda bulunduk ve bununla ilgili, ilgili merkeze de 23 Mart’ta herhangi bir çalışmanız varsa projelendirin ve bize başvuruda bulunun dedik. Dünyada araştırmanın nasıl yapılacağı bellidir.

İNSANLARIN UMUDUYLA OYNANMAZ

Sosyal medya üzerinden insanların umudu ile oynanamaz. Biz bu topraklara, insanlığa faydalı çalışma yapan herkes bizim için kıymetlidir. Ve yayın, araştırmanın nasıl yapıldığı çok iyi bilinir.

Araştırma ve çalışmaların nasıl yapıldığı da bellidir. 23 Mart’ta bizim çağrımıza cevap verilebilirdi. İlaç ve aşı işi hem milli hem stratejik bir iştir. Sosyal medya üzerinden yapılmaz. Uluslararası firmanın ilacı böyle umutlar tüketilerek ifade edilemez.

Ercüment Ovalı’dan eleştirilere yanıt: İlaç bulmadık, farmakolojik isim kullandık