Fahrettin Koca’dan 12 yaş altı için aşı açıklaması

Yayın tarihi: 2 Kasım 2021 Salı 5:12 pm - Güncelleme: 2 Kasım 2021 Salı 9:43 pm

TBMM’de soruları yanıtlayan Sağlık Bakanı Koca, “Şu an gündemde 12 yaş altı çocuklara aşı yapılması yok” dedi, 3. doz için yarınki (3 Kasım) Bilim Kurulu toplantısını işaret etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Meclis’te gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Bakan Koca, okullarda rastgele yapılan PCR testlerinin ilk sonuçlarının çıktığını belirterek “Şu an gündemimizde 12 yaş altı çocuklara aşı yapılması yok. Yapılan taramada toplumdan farklı olarak okul dönemindeki çocuklarda oranın çok yüksek olmadığını gördük. Bunun bazı okullarda 1.1’den 5.9’a kadar değişen oranlarda olduğunu gördük. Tedirgin olunabilecek bir durumun olmadığını tekrar ifade etmek istiyorum” dedi.

“BİLİM KURULU SONRASI 3. DOZ AŞI AÇIKLAMASI YAPMIŞ OLURUZ”

BioNTech aşılarında üçüncü doz, yani hatırlatma dozunun ne zaman yapılacağının sorulması üzerine Koca, “BioNTech sonrası üçüncü doz gerekli mi? Gerekiyorsa ne zaman yapılır ve kimlere yapılmalı? Yarın Bilim Kurulu’nun gündem konularından bir tanesi de bu madde olacak. Bununla ilgili ne zaman ve kimlerden başlayarak uygulanması gerektiği ile ilgili yarın tartışılır. Bununla ilgili alınacak bir karar olduğunda da Bilim Kurulu sonrasında açıklamayı yapmış oluruz” diye konuştu.

YERLİ AŞI VE NÖBET AÇIKLAMASI

Koca, asistan hekimlerin ağır çalışma koşullarıyla ilgili “Biz asistanlarımızın iş yükümüzün farkındayız. Önümüzdeki dönemde özellikle 4 ay sonra yapılacak sınav dahil olmak üzere uzmanlık sınavı, uzmanlık eğitimi dahil olmak üzere reform niteliğinde bir takım yaklaşımlar içinde olacağımızı buradan ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Koca yerli aşı çalışmasına ilişkin ise “Turkovac’ta acil kullanım onayı seri üretim için gerekiyor,. Bunun için 3 bin gönüllüye çalışmanın bitmesi gerekiyor. Şu an bugün itibariyle bin kişiyi geçmiş oldu” dedi.

FDA resmen onayladı: 5-11 yaş arası için BioNTech aşısı kullanılacak