Fahrettin Koca: Koronavirüsü zihnimizden çıkarma zamanı gelmiştir

Yayın tarihi: 18 Nisan 2022 Pazartesi 1:48 pm - Güncelleme: 18 Nisan 2022 Pazartesi 1:48 pm

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Covid-19 salgının dünya gündeminin 2 yıldır esir aldığını belirterek, “Halen gündemimizde olsa da artık zihnimizden çıkarma zamanı gelmiştir” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde Bilim Kurulu’nun gelecek toplantısının en önemlilerinden biri olacağını belirterek maske kullanımı hakkında kritik kararlar verileceğini bildirdi. Fahrettin Koca, Bursa Valiliği’ni ziyaretinde Bilim Kurulu toplantısından önce kritik açıklamalarda bulundu. Bakan Koca şunları dile getirdi:

“Dünya gündemini 2 yıldır esir alan koronavirüs salgını halen gündemimizde olsa da artık zihnimizden çıkarma zamanı gelmiştir. Bundan sonra kişisel koruyucu tedbirler ve aşıyla korunup günlük hayatımızı sürdürmek istiyoruz. Daha güvendeyiz çünkü artık aşımız var, ilacımız da var. Vaka sayısı dün itibarıyla 3 bin 200’e kadar düştü.

KOVİD SERVİSLERİ PEYDERPEY KAPANMAKTADIR

 

Hastanelerimizde, yoğun bakımlarda gittikçe hastalarımız azalmakta, Kovid servisleri peyderpey kapanmaktadır. Bu hafta çarşamba günü toplanacak Bilim Kurulu’nda salgında gelinen noktayı ve mevcut tedbirleri ele alacağız. Kanaatimce bu toplantı Bilim Kurulu’nun en önemli toplantılarından biri olacaktır.”

Fahrettin Koca: Bilim Kurulu haftaya en önemli toplantılarından birini yapacak