Fahrettin Altun’un suç duyurusunda bulduğu Ragıp Zarakolu’dan açıklama

Yayın tarihi: 5 Mayıs 2020 Salı 6:11 pm - Güncelleme: 5 Mayıs 2020 Salı 6:12 pm

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un, “Makus kaderden kaçış yok” yazısı nedeniyle hakkında suç duyurusunda bulunduğu Artı Gerçek yazarı Ragıp Zarakolu açıklama yaptı. Zarakolu, söz konusu suçlamanın “anlaşılamaz olduğunu” dile getirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, idam edilen eski başbakan Adnan Menderes ile AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğraflarının yan yana yer aldığı yazıda idam tehdidinin yer aldığını öne sürerek Artı Gerçek yazarı Ragıp Zarakolu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Fahrettin Altun ‘Makus kaderden kaçış yok’ yazısını mahkemeye taşıdı

‘HAYATIM DARBELERE KARŞI MÜCADELE İLE GEÇTİ’

Zarakolu, “Zorunlu açıklama” başlığıyla yayınladığı açıklamasında konuya ilişkin, “Darbe karşıtı bir yazının bu kadar ters yorumlanması, anlaşılır bir şey değil. Cumhurbaşkanlığı sözcülerinin yazıyı yeterince okumadıkları anlaşılıyor. Hayatım darbelere, darbeci eğilimlere karşı mücadele ile geçti” dedi.

Hayatının darbelerle mücadele ile geçtiğini anlatan Zarakolu, “1960-61 yılını Mebus Evleri diye anılan İsrail Evlerinde geçirdim. Siyasi tutsak aileleri ile ilk kez orada karşılaştım. Yassıada’da zulüm altında olan mebusların çocuklarının okulda ‘düşükler’ diye aşağılandığına tanık oldum. Onlarla dayanışma içinde oldum. Yassıada’da yapılan aşağılama ve işkencenin ilk tanıklıklarını dinledim. Daha sonra faillerinin askeriye içinde nasıl yükseldiklerine, 90’lı yıllarda nasıl kirli bir savaş yürüttüklerine tanık oldum” ifadelerini kullandı.

Zarakolu, “Kıssadan hisse: İnsan hakları ve adalete bir gün herkes muhtaç olabilir ve olacaktır” dedi.