Fahrettin Altun’dan Oruç Reis mesajı: Yolu açık olsun

Yayın tarihi: 12 Ekim 2020 Pazartesi 6:34 pm - Güncelleme: 12 Ekim 2020 Pazartesi 6:37 pm

İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan, ‘Oruç Reis’ sismik araştırma gemisinin Akdeniz’e demir almasına ilişkin açıklama geldi. Altun, ” ‘Benim olan benimdir, senin olan ise müzakereye tabidir’ diyorsanız herhangi bir müzakere yapılamaz.” dedi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ‘Oruç Reis’ sismik araştırma gemisinin Akdeniz’e demir almasına ilişkin, “Her seferinde ülkemiz, milletimiz kazandı. Durmak yok, yola devam. Oruç Reis’imizin yolu açık olsun” dedi.

Altun, Twitter’daki hesabından, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in ‘Oruç Reis’ sismik araştırma gemisinin Akdeniz’in röntgenini çekmek için demir aldığını duyurduğu mesajını paylaştı.

Altun paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Bugünlere kolay gelmedik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde aşılmaz denen engelleri bir bir aştık. Her seferinde ülkemiz, milletimiz kazandı. Durmak yok, yola devam. Oruç Reis’imizin yolu açık olsun.”

Altun’dan söz konusu paylaşımın ardından İngilizce mesajlar da geldi. Paylaşımında ‘mesajımız açık’ diyen Altun, şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’nin deniz yetki alanı içerisinde faaliyetlerini sürdürecek. Mesajımız açık: Diplomatik çözüme bağlılığımızı sürdürüyor; Yunanistan başta olmak üzere tüm taraflara Türkiye´nin diplomatik çabalarını destekleme çağrısında bulunuyoruz. Ancak, ‘benim olan benimdir, senin olan ise müzakereye tabidir’ diyorsanız herhangi bir müzakere yapılamaz.”