Cumhurbaşkanlığı’ndan açıklama: Türk ordusu ve ÖSO kısa süre sonra sınırı geçecek

Yayın tarihi: 9 Ekim 2019 Çarşamba 7:56 am - Güncelleme: 9 Ekim 2019 Çarşamba 8:08 am

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Washington Post gazetesi için kaleme aldığı yazıda, ‘Türk ordusu ve ÖSO kısa süre sonra sınırı geçecek’ dedi. ABD’nin kazanımlarını korumanının Türkiye’nin çıkarına olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, kısa süre içerisinde başlatılması beklenen ‘Barış Pınarı Harekatı’ hakkında bilgi verdi. Altun, gece yarısı attığı İngilizce Tweet’te Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) “kısa süre içinde” Özgür Suriye Ordusu ile birlikte Türkiye-Suriye sınırını geçeceğini yazdı.

“Türkiye’nin Suriye’ye teröristlerle mücadele etmek için muharip güç gönderen ilk ülke olduğunu ve ÖSO’ya IŞİD militanlarının demir parmaklık ardından tutulması için destek verdiklerini” söyleyen Altun, “ABD’nin, Suriye’nin kuzeydoğusundan çekilmesinin DEAŞ’ı ayağa kaldırmamasını sağlamak, Suriye’nin komşusu olan Türkiye’nin çıkarınadır. ABD’nin kazanımlarını korumak ve tarihin tekerrür etmemesini sağlamak bizim çıkarımızadır” ifadesini kullandı.

Altun, Washington Post için kaleme aldığı makalesini paylaştığı tweet’inde “YPG militanlarının iki seçeneği var: Ya kaçarlar ya da IŞİD’e karşı verdiğimiz mücadeleyi aksatmalarını durdurmak zorunda kalırız” ifadesini kullandı.